Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Balaton második legnagyobb versenye következik / Sika-GEZE Nagydíj Balatonfüreden

2008. szeptember 15. 16:56 // Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség
Szeptember 20-án rajtol a Sika – Geze Nagydíjért kiírt Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. A nagyhajós távverseny a Balaton Kupa tizedik, egyben záró futama. A hajók 10:30-tól futnak ki a füredi Atomerőmű SE előtti vízterületről.

A nagy hagyományokkal rendelkező Félsziget-kerülő a Magyar Vitorlás Szövetség évadzáró versenye, mely a második legnagyobb létszámú nagyhajós verseny a Kékszalag után. A versenypálya a Balatonfüred - Tihanyi szoros - Bázsai öböl - Tihanyi szoros - Aszófői sarok - Balatonfüred útvonalon lesz kitűzve.

A tavalyi esztendőben a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, a Tóth Mátyás kormányozta tornádo típusú hajó lett az abszolút első, az idén nyolcadik alkalommal Kékszalag győztes Litkey Farkas előtt. 



A verseny abszolút győztes hajója elnyeri a SIKA-GEZE Nagydíjat, valamint a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001. évben alapított Széchenyi István Vándordíjat és a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros színű szalagot, melyet a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlék-versenyeken a továbbiakban árbocán viselhet.

A díjkiosztó ünnepséget szeptember 20-án szombaton 19:30-kor rendezik az Annabella Hotelben.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.