Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tanulni tanítanak

2012. május 18. 0:09
A Rózsa Úti Általános Iskola fennállásának 25. évfordulója tiszteletére diákokkal és tanárokkal együttműködve nagyszabású gálát tartottak csütörtökön délután a Városi Művelődési Központban.

– Aki iskolát tart fenn, annak fontos a jövő nemzedéke. 25 éve fáradhatatlanul dolgozunk azért, hogy a felnövekvő generációk örömmel gondoljanak vissza a velünk töltött évekre – mondta köszöntőjében Sándor László, a negyed évszázados intézmény igazgatója.

Mint fogalmazott, külsőségekben sokat változott az iskola, de szellemisége, hagyományai, az oktató és a nevelő munka, az értékek máig visszanyúlnak a kezdetekhez. Ehhez sokat tett hozzá Vándorfi Mária, aki 20 évig igazgatta az intézményt – tette hozzá.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy a Rózsa Úti Általános Iskola – bár Veszprém ifjabb intézményei közé tartozik – az elmúlt negyed évszázad során fontos tényezőjévé vált városunk közoktatásának. – Az itt dolgozó pedagógusok teremtették meg és formálják máig az iskola arculatát. Nélkülözhetetlen munkájuk során nehézségek sokaságán át vezetett az út a mai ünnepi megemlékezéshez – emlékezett vissza a polgármester.

Hozzátette, fontos, hogy egy iskola győzelemre nevelje növendékeit, de a kudarcokból képesek legyenek tanulni. – A 21. század tanárai elsősorban tanulni tanítanak, mert az örökös tanulás képessége az, amit elvár tőlünk a folyton változó gazdasági és kulturális környezet – húzta alá Porga Gyula.

A jubileumi gálaműsor részeként jelenlegi és régi diákok, valamint tanárok egyaránt felléptek a színpadra, hogy verssel, prózával, zenével és tánccal tegyék emlékezetesebbé az ünnepi programsorozatot.

A 25 év tiszteletére képzőművészeti kiállítás nyílt az intézményben, régi diákok találkoztak az iskola falain belül, pénteken pedig egész napos játékos és szórakoztató programokat tartanak.

Cseh Zoltán
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.