Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Ezüstérmet szerzett a VRC a nyolccsapatos tornán / Keményen készülnek a bajnoki rajtra

2008. szeptember 15. 19:02 // Forrás: www.vrc.hu
Második helyen végzett a Company Nyelviskola Veszprémi RC a hétvégén rendezett kétnapos felkészülési tornán, Székesfehérváron. A Veszprémi Röplabda Club magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ahol a Dunaferr együttese parancsolt megálljt, s hódította el a LaGrandi-kupát.

A nyolccsapatos mezőnyben két csoportban küzdöttek a résztvevők. A VRC szombaton a Dág (NB1 Liga Kiemelt csoport), Dorog (NB2 Liga) és Komarno (Szlovák 1. osztály) csapataival játszott körmérkőzést, ahol mindhárom ellenfelet játszmaveszteség nélkül győzte le.

Az elődöntőben - a csoportgyőzelemnek köszönhetően - a másik csoport második helyezettje, a Dág II. számú csapata következett, ahol ugyancsak játszmaveszteség nélkül léptek tovább a mieink. A meccseken Szabó Gábor edző lehetőséget adott minden játékosának, akik kivétel nélkül lelkes, fegyelmezett játékot mutattak.

A vasárnapi fináléban a Dunaferr SE csapata várt a VRC-re. Az első két játszmában a Dunaújvárosiak koncentráltabb, pontosabb játékot mutattak és nyerték is a szetteket. Sajnos a harmadik játszma elején Czintula Mihály bokasérülést szenvedett, valószínű, hogy a kitűnő ütőjátékos kénytelen kihagyni a bajnoki rajtot. A játszmában aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékot Dunaferr bírta jobban, és nyerte meg a mérkőzést, ezzel a LaGrandi-kupát is.


Szabó Gábor, Company Nyelviskola VRC játékos-edzője: Az első napon koncentrált, jó játékot mutattunk, kivétel nélkül jól teljesített és dicséretet érdemel mindenki. Örülök, hogy minden játékos élt lehetőségével, ezzel hasznos része volt csapatának. A döntőt fejben veszítettük el, egy nagyon jó napot kifogó Dunaújváros ellen. Czintula Mihály kiválása érzékenyen érinti csapatunkat, pótlására a négyesütő poszton lévő játékosoktól kellő hozzáállást kérek, ezáltal megfelelő teljesítményben bízok.

LaGrandi-kupa, Székesfehérvár 2008.09.13-14.
Felnőtt felkészülési torna

Csoportmérkőzések

Company Nyelviskola Veszprémi RC - Dorog 2:0
Company Nyelviskola Veszprémi RC - Dág I. 2:0
Company Nyelviskola Veszprémi RC 2 - Komarno 2:0

Elődöntő

Company Nyelviskola Veszprémi RC - Dág II. 0 2:0

Döntő

Company Nyelviskola Veszprémi RC - Dunaferr SE 0:3

Végeredmény

1. Dunaferr SE
2. Company Nyelviskola Veszprémi RC
3. Dág I.
4. Dág II.
5. Komarno
6. Dorog
7. OSC (Bp.)
8. Kodolányi FRKE (Sz.f.vár)

Különdíjak

Herczeg Roland DUNAFERR SE
Czintula Mihály Company Nyelviskola VRC
Ruffing Péter DUNAFERR SE edzője

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.