Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ortega felgyorsítaná a Veszprém játékát

2012. május 20. 10:04 // Forrás: MTI
Szombaton hivatalossá vált, hogy a spanyol Antonio Carlos Ortega lesz az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. Megbízatása három évre szól.

Elődje, Mocsai Lajos, aki 2007 óta volt a Veszprém mestere, a szombaton zárult bajnoki finálé után a szövetségi kapitányi teendőkre összpontosít.


Antonio Carlos Ortega

A 40 éves szakember korábban a spanyol élvonalban érdekelt Antequera trénere volt. Játékosként az FC Barcelonával minden létező trófeát begyűjtött, BL-t, EHF Kupát, KEK-et, Európai Szuperkupát nyert, ezen felül spanyol bajnok, kupagyőztes, Szuperkupa-győztes volt. A 2000-es sydneyi olimpián bronzérmet szerzett a spanyol válogatottal, majd 2005-ben vonult vissza.

"Szeretném felgyorsítani a Veszprém játékát és agresszívabbá tenni a védekezését. Sok külföldi játékossal tárgyaltam már – nyilatkozott a szakember a m1 csatornán. – Mocsai Lajost régóta ismerem, tisztelem az eredményei miatt, öröm számomra, hogy a nyomdokaiban haladhatok. Szeretnék olyan sikeres lenni mint ő, erre meg is van az esélyem, mivel egy nagyon jó csapatot vehetek át."

A bajnoki döntőről írt tudósításunkat (képgalériával, nyilatkozatokkal) itt tekintheti meg.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.