Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiütéses győzelemmel hangolt az MKB a Bajnokok Tornájára / MKB Veszprém KC - Komlói BSK 45:22 (19:8)

2008. szeptember 16. 20:10
Harmadik mérkőzésén, a harmadik magabiztos győzelmét aratta a veszprémi kézilabda csapat a Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában. Iváncsikék ezúttal a Komló gárdáját verték imponáló különbséggel, 45:22 arányban. A gárda remek formája biztató a hétvégi Bajnokok Tornája előtt, melyre - a hírek szerint - már a jegyek nyolcvan százaléka elkelt.

Gál duplájával és Lushnikov találatával a harmadik percben 3:0-ra vezetett a hazai együttes, majd a hosszú veszprémi gólcsendet kihasználva - kissé váratlanul - egyenlített a Komló a 8. percben. A Veszprém aztán felrázta magát, s egy 5:0-s szériával kezdte realizálni a két együttes közötti különbséget. A folytatásban továbbra is öt-hat gól volt a differencia, a 20. percben Vujin 11:6-ra alakította az állást. A Mocsai-legénység aztán ismét lendületet vett, s produkáltak egy 6:0-s sorozatot, 26. perc 17:6. A félidei 19:8-as állást pedig Eklemovics és Gál állította be hazai részről.

A második játékrészben lehetőséget kapott Sesum, Perez és Cozma, a kapuban pedig Pesic. A román beállós meghálálta a bizalmat, s nem sokkal a kezdés után rögtön bevette a komlói kaput, majd a játékrészben további nyolcat rámolt be a vendégeknek. De a társak is követték őt a gólszerzésben, Vujin és Perez is megállíthatatlannak bizonyult. Utóbbi lőtte a 27. MKB gólt, miközben vendégoldalon tizenhárom találat állt a 41. percben. Három perc alatt aztán újabb 4:0-s roham következett, 31:13. Négy perccel a lefújás előtt már húsz is volt közte, Cozma góljával 40:20 állt az eredményjelzőn. Mocsai Lajos tanítványai a hajrában sem vettek vissza tempóból, s további ötöt vágtak a Komlói Bányász hálójába. A végeredmény 45:22 lett, érdesség, hogy a hatvanhét gól mellett egyetlen kiállítás sem volt a találkozón.

MKB Veszprém KC – Komlói BSK 45:22 (19:8)
Veszprém, 1000 néző, Vezette: Kisfalvi, Péli

Veszprém: Peric - Iváncsik T. 2, Lapcevic 2, Gál 3, Lushnikov 3, Ilyés 1, Iváncsik G. 6/1. Cserék: Pesic (kapus), Bagaric 5/2, Vujin 7, Cozma 9, Eklemovics 2, Perez 4, Sesum 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Komló: Szabó – Oszlár 2, Kaplonyi 1, Kiss 4, Nagy 1, Dömös 4/3, Péter Szabó 2. Cserék: Pókos (kapus), Bakos 2, Debreceni, Ujváry, Sutka 2, Kilvinger 2, Szapannos 2.
Vezetőedző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 0, ill. 0 perc.
Büntetők: 4/3, ill.3/3.

Edzői nyilatkozatok:

Mocsai Lajos: Az első tíz-tizenöt perc egy kicsit lassabb játékot hozott, mint amit szerettem volna, a későbbiekben aztán sokkal precízebben játszottunk. A második félidőben mindenki lehetőséget kapott, s azt hiszem, hogy ez egy kiváló felkészülési lehetőség volt a hétvégére.Iváncsik Gergő bal keze megsérült, remélem, hogy gyorsan meggyógyul és a hétvégén számíthatunk rá. Az előrehozott találkozónak köszönhetően a következő három napban tudatosan tudunk készülni a Nordhorn elleni találkozóra.

Füzesi Ferenc: Nagy reményeink nem lehettek a mai mérkőzésen, hiszen a világ egyig legerősebb csapatának az otthonába látogattunk. Igyekeztük mindent megtenni, a célunk az volt, hogy a lehető legkisebb különbségű vereséget szenvedjük el, ez most nem sikerült, de a játékos keretek közötti különbség egyértelműen mutatta, hogy ez lesz a vége. A hétvégére sok sikert kívánok az MKB Veszprém csapatának. 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? A tökéletes női szandál kiválasztása a nyári napokra egy olyan feladat, amely minden nő számára izgalmas kihívást jelenthet. A kényelem és a stílus ötvözése kulcsfontosságú, hiszen a nyári hónapokban a szandál válik a mindennapi viselet alapkövévé. Ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális darabot, figyelembe kell venni több szempontot is. Nézzük, vajon mik ezek! Tarts velünk! ma 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.