Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mocsai: rendkívül eredményes volt a veszprémi időszak

2012. május 22. 17:16 // Forrás: MTI
Rendkívül eredményesnek ítélte meg az MKB Veszprém kézilabdacsapatánál töltött öt évét Mocsai Lajos, aki a jövőben a férfi válogatott szakvezetői tisztségét látja el.

"Összességében tíz végső sikert arattunk a Veszprémmel ebben az időszakban, ami nagyon intenzív volt" - nyilatkozta az 58 éves szakember az m1 Ma Reggel című műsorában. Hozzátette: Marian Cozma 2009-es meggyilkolását követően embert próbáló időszakon mentek keresztül.

A tréner szerint Veszprémben nemcsak a játékosok, hanem azok a vezetők is nagyon komolyan bizonyítottak, akik azért dolgoztak, dolgoznak napi 10-12 órát, hogy a klub gazdaságilag is rendben legyen.
Mocsai - aki a hamarosan beinduló, országos elit nemzeti kézilabda-akadémia működtetésén is dolgozik majd - a válogatott és a Veszprém "kapcsolatáról" elmondta: habár "multikulturális" együttes a magyar bajnok, a hazai kézilabdázóknak hatalmas a szerepük, ugyanis rájuk épül a nemzeti csapat.

Ilyés Ferenc, a válogatott jelenleg sérüléssel bajlódó csapatkapitánya szerint az együttesnél most minden játékos a jó olimpiai szereplésért hajt. A bal átlövő hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz, sűrű éve van a gárdának, hiszen a januári Európa-bajnokság után az áprilisi ötkarikás selejtezőn kellett helyt állni, most pedig norvégok elleni a világbajnoki selejtező, majd a londoni olimpia vár rá. Ilyés - aki reméli, hogy időben fel tud épülni bokatöréséből - úgy véli, hogy a játékokon egy kedvező sorsolással, s egy pici szerencsével a nemzeti csapat a legjobbak között végezhet.

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Veszprém Handball Club Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Ma este 18.45-kor a Veszprém Handball Club újabb megmérettetés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a dán ezüstérmes Fredericia érkezik az Arénába. tegnap 11:16 Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Az NB I/B-ben szereplő Veszprémi KKFT 39-24-re nyert a vármegyei élvonalban bizonyító Várpalotai BSK ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa szerdai játéknapján. 2024. október 16. 21:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.