Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelem Bakuban

2012. május 30. 19:03 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 34-24-re nyert az azeri csapat ellen Bakuban Európa-bajnoki selejtezőn.

Ha szerda este a német csapat az esélyeknek megfelelően pontot szerez Minszkben, akkor Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese a vasárnapi, záró forduló eredményétől függetlenül kijut a decemberi hollandiai kontinenstornára.

I. csoport, 5. forduló:
Azerbajdzsán-Magyarország 24-34 (9-14)
A magyar gólszerzők: Cifra 8, Tomori 7, Görbicz 6, Kovacsicz 3, Kovacsics, Rédei-Soós, Orbán, Bulath 2-2, Szekeres 1, Szucsánszki 1

Böhn debütáló mérkőzésén, október 19-én, Szombathelyen a magyarok 41-19-re nyertek az azeriek ellen, és most is csak amiatt volt gond, hogy a csapat szerda hajnalban érkezett meg Bakuba, így még az átmozgató edzés is elmaradt.

A szövetség helyszíni tájékoztatása szerint a hazaiaknak már az első félidőben is csak fellángolásaik voltak, a magyarok a 22. percben már 12-6-ra vezettek, és végül ötgólos előnnyel várták a folytatást.
A fordulást követően magabiztosan tartotta előnyét a magyar válogatott és sima győzelmet aratott. A mérkőzés legjobbjának Cifra Anitát választották.

Karl-Erik Böhn együttese szerda délután Azerbajdzsánban diadalmaskodott, ám Eb-részvétele csak azzal lett biztos, hogy a németek este 33-26-ra győztek a fehéroroszok vendégeként.
A Böhn-együttes a vasárnapi záráson a fehéroroszokat fogadja Dabason.

Eredmények:
I. csoport, 5. forduló:
Fehéroroszország-Németország 26-33 (12-15)

6. (utolsó) forduló, vasárnap:
Magyarország-Fehéroroszország, Dabas 12:15 ó
Németország-Azerbajdzsán, Rotenburg 16 ó

Az Eb-selejtezőcsoport állása:
1. Németország 8 pont
2. Magyarország 8
3. Fehéroroszország 4
4. Azerbajdzsán 0
A csoport első két helyezettje vehet részt a decemberi, hollandiai Európa-bajnokságon.

vehir.hu
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Veszprém Handball Club Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Ma este 18.45-kor a Veszprém Handball Club újabb megmérettetés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a dán ezüstérmes Fredericia érkezik az Arénába. tegnap 11:16 Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Az NB I/B-ben szereplő Veszprémi KKFT 39-24-re nyert a vármegyei élvonalban bizonyító Várpalotai BSK ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa szerdai játéknapján. 2024. október 16. 21:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.