Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajnokok Tornája 2008: Európa Veszprémre figyel! / Az év legrangosabb helyi sporteseménye következik

2008. szeptember 17. 21:57
Szeptember 20-21-én a Veszprém Aréna ad otthont a férfi kézilabda sport igen nagy presztízsű eseményének, a Bajnokok Tornájának (korábbi nevén Szuperkupának). Az esemény apropójából Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC elnöke tartott sajtótájékoztatót, melyen bemutatták a torna hivatalos honlapját (www.uniqachampionstrophy.com) is.

Hajnal Csaba kiemelte, hogy ez az első alkalom, hogy Közép-Kelet Európai ország lehet otthona az eseménynek, hiszen korábban vagy Spanyolország, vagy Németország, illetve tavaly Szlovénia rendezhetett Szuperkupát.

Az esemény rangját jelzi, hogy a két hazai televíziós társaság mellett, spanyol és német csatorna, valamint az Eurosport is közvetít a helyszínről élő, egyenes adásban. Mindemellett a sporttelevízió adása látható lesz még Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is. Továbbá - várhatóan - az arab világ első számú sportcsatornája, a 40 milliós nézettséggel bíró Al-Jazeera televízió is műsorra tűzi a viadalt.

A szurkolók kedvében igyekszik járni az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) is, ugyanis a hétvégére az Aréna elé építenek egy 200 m2-es sátrat, ahol a mérkőzések után minden együttesből két játékos autogramot fog osztani a rajongóknak. A program további meglepetéseket is tartogat, neves énekesek, kitűnő sportolók fogják színesítni a programot. Mindegyik összecsapáson klasszis sportember fogja elvégezni a kezdődobást, többek között Gergely István, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót is Veszprémben üdvözölhetjük.

A szombati elődöntőben a HSG Nordhorn vár az MKB Veszprémre. Hajnal Csaba és Mocsai Lajos vezetőedző is hangsúlyozta, hogy az EHF-kupa győztes gárda nagyon erős, s csak extra teljesítménnyel érhető el a döntőbe jutás. A német csapatban korábbi közönség kedvencet is üdvözölhet majd a hazai publikum, nevezetesen a norvég beállóst, Bjarte Myrholt. Mellette a gárda vezéregyénisége még Európa egyik legkeresettebb jobbátlövője, a német válogatott Holger Glandorf is.

A spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes BM Ciudad Real valamennyi világsztárja ellátogat a királynék városába. Köztük lesz természetesen a vajdasági születési, korábbi elsőszámú kedvenc kapus zseni, Sterbik Árpád is. Elődöntős ellenfelük, a THW Kiel azonban csak tizenkét játékossal érkezik Veszprémbe. Mint arról korábban beszámoltunk, legnagyobb sztárjuk, a francia Nikola Karabatic sérülés miatt kihagyja a viadalt, mellette a világbajnok német átlövő Christian Zeitz is kimarad, aki eltiltását tölti. Ennek ellenére korántsem mondható, hogy a „Zebrák” tartalékosak lennének, hiszen a hétvégén Mannheimben verték 42:40-re a Rhein-Neckar Löwen együttesét.

Jegyek még kaphatók, de jó esély mutatkozik arra, hogy teltház fogadja a résztvevőket. Az érdeklődést jellemzi, hogy a megyeszékhelyen minden szálloda foglalt. A Vehír kérdésére Hajnal Csaba elmondta, hogy mintegy 200 vendégszurkoló érkezési is várható.

A torna programja:

2008. szeptember 20. (szombat):
16:00 MKB Veszprém KC - HSG Nordhorn
18:00 BM Ciudad Real - THW Kiel

2008. szeptember 21. (vasárnap):
13:00 Mérkőzés a 3. helyért
15:00 Döntő mérkőzés

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.