Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyissunk egymás felé!

2012. június 1. 13:34
Megfelelő hozzáállással, kellő nyitottsággal még társadalmi csoportok között fennálló láthatatlan falakat is le lehet dönteni. Ezt az üzenetet hordozta a Lépj közelebb! elnevezésű rendezvény is.

Az esélyegyenlőség előmozdítását és a társadalmi párbeszéd népszerűsítését tűzték ki célul a Lépj közelebb! nevet viselő program szervezői, mely által a fogyatékossággal élő emberek és ép társaik jobban megismerhetik egymást.

A június 1-jén tartott megnyitó ünnepségen, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban Porga Gyula polgármester megjegyezte: akkor jó egy város, ha a különböző társadalmi csoportok kevés konfliktussal, békésen élnek egymás mellett. Konfliktusokat pedig akkor lehet kezelni, ha ezek a korosztályok ismerik egymást, vélekedett.


Porga Gyula

A belvárosi rehabilitációhoz kapcsolódó rehabilitációs munkákkal kapcsolatban elmondta: ha bevonjuk az érintetteket, használható feltételeket teremthetünk számukra. – Nyitottsággal közelítsünk egymás felé, hogy le tudjuk dönteni a láthatatlan falakat – kívánta a polgármester.

Az egész napos esemény délelőtti felvonásában a Lépj közelebb! fotó- és videópályázat ünnepélyes eredményhirdetésére került sor. A díjak átadása előtt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége képviseletében Derera Mihály osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Elmondta: a versenybe nevezett képek alkotóinak azt a témát kellett körbejárniuk, hogy mi jut eszükbe arról: lépj közelebb. Megjegyezte, azért ezt a szlogent választották, mert ha bármi történik a társadalom „tünetmentes” tagjaival, akkor könnyebb lesz így majd segítségért fordulni.


Derera Mihály és Mesterházy Zsolt

Az eredményhirdetés különlegességét az adta, hogy a díjakat két videó: a Kutyával az Emberért Alapítvány, valamint a Suhanj Csapat alkotása vihette haza. A kiállított és oklevéllel díjazott képeket a könyvtár épületében lehet megtekinteni.

A programok délután kettő órakor a Lovassy László Gimnáziumban folytatódtak, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a fogyatékossággal élő emberekkel, illetve az általuk űzhető sportokkal is, de számos más érdekes program is várta a látogatókat.

Balassa Gergő
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.