Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vereség a vb-selejtező főpróbáján

2012. június 2. 19:11
A fáradt és sérülésektől tizedelt férfi kézilabda-válogatott felkészülési meccsen háromgólos vereséget szenvedett Szlovénia ellen Balatonfüreden.

A közelgő (június 10. Veszprém, június 16. Oslo) Norvégia elleni vb-selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott szombat délután Szlovénia legjobbjait fogadta a balatonfüredi sportcsarnokban.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Sérülések miatt több kulcsemberét is nélkülöznie kellett Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak, a nyakát fájlaló Mikler helyére a házigazda fürediek 43 éves hálóőrét, a válogatott kapusedzőjét, Szathmári Jánost nevezte a stáb Fazekas mellé. A pálya szélén foglalt helyet a combsérüléssel kezelt Perez, valamint a bokaműtéte után lábadozó Ilyés is, a légiósok közül pedig csak Krivokapics érkezett meg az összecsapásra.

A fentieknek és az edzésprogramnak (a héten komoly fizikai terhelést kaptak a játékosok) köszönhetően nehezen lendült játékba a házigazda, amely Laluska góljával 4:3-nál vezetett először. Mindkét oldalon akadozott a támadó gépezet, így meglehetősen kevés gólt láthatott a füredi csarnok mintegy 600 fős publikuma. 9:9-es állásig fej-fej mellett haladtak a felek, a szünet előtt azonban a vendégek összpontosítottak jobban, akik így kétgólos előnnyel fordulhattak (10:12).

A pihenő után már hárommal is vezettek a szlovénok, a magyar válogatott azonban Iváncsik Gergő duplájával a 38. percben tudott ismét egyét egyenlíteni (17:17). Húsz perccel a vége előtt Fazekas lába begörcsölt (a klasszis bokájából múlt hét hétfőn vették ki a korábbi műtéténél behelyezett platina darabot), így Szathmári állt be a helyiek tapsvihara közepette.

Folyamatosan cserélt mindkét szakvezető, így meglehetősen hullámzóvá vált a játék. A 43. minutumban Császár révén már a mieinknél volt az előny, 20:20-as állásnál aztán zsinórban négyet lőtt Boris Dentic együttese. Mocsai Lajos időkérést követően mindent elkövettek a mieink, felzárkózniuk azonban már nem sikerült. A 26:29-es vereséggel zárult mérkőzés pozitívuma, hogy a mieinktől mindenki lehetőséget kapott, sőt, valamennyi mezőnyjátékosunk gólt is szerzett.

A magyarok kedden a dél-koreaiakkal játszanak zárt kapus felkészülési mérkőzést a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szlovénia 26:29 (10:12)
Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Oláh, Bonifert.
Magyarország: Fazekas – Gulyás 3, Ancsin 1, Császár 5 (2), Zubai 2, Katzirz 3, (1), Iváncsik G. 2. Csere: Szathmári (kapus), Laluska 2, Schuch 1, Harsányi 2, Krivokapics 1, Lékai 1, Szöllősi 2, Vadkerti 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Szlovénia: Skok – Marguc 6 (2), Dolenec 4, Gaber 1, Zorman 2, Bezjak 2, L. Zvizej 2 (1). Csere: Skof (kapusok), Spiler 2, Bombac 2, Bundalo 1, Mackovsek 3, Miklavcic, Skube 2, Sostaric, Susin 2. Szövetségi kapitány: Boris Denic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Mocsai Lajos: – Egy összeszokott ellenféllel találkoztunk ma, amely komplett keretével volt jelen, nekem azonban csak a keret fele állt a rendelkezésemre. Jó tempójú mérkőzést játszottunk egy jól képzett ellenféllel szemben játszottunk. Különösebb jelentősége nincs az eredménynek, az azonban látszott, hogy nyomás alatt kitől milyen teljesítmény várható. Átlövő pozícióban és védekezésben is javulnunk kell.
 

Galéria
Magyarország – Szlovénia 26:29 (10:12)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.