Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fényképért ajándék belépőjegy

2012. június 5. 8:46 // Forrás: Laczkó Dezső Múzeum
A Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság Laczkó Dezső Múzeuma a „Születés” kiállításhoz kapcsolódóan fényképgyűjtést szervez.

2012. szeptember 8-án nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban a „Születés” kiállítás, amely a várandósság, a születés, a gyermekágy és a keresztelő témáját dolgozza fel, és bemutatja a hagyományos népi kultúra Veszprém megyei szokáskincsét, például a komatálvivés, a paszita jellemzőit. Feleleveníti a várandós hiedelmeket, a tiltó és szabályozó cselekedeteket, amelyek a születendő gyermek egészségét biztosították. A kiállítás kultúrtörténeti meglepetésekkel is szolgál, látható lesz egy őskori várandós szobor, s a látogatók megismerhetik azt is, hogy Mexikóban milyen hagyományai vannak a szülésnek.

A kiállításban a várandósság, a születés, a gyermekágy és a keresztelő témákat fotósorozat illusztrálja, amelyhez a múzeum várja a régi és a mai képeket! Például várandós fotókat, a születés utáni első meghitt pillanatok képeit, az újszülött-néző rokonlátogatások képeit, a keresztelés folyamatát illusztráló fényképeket. A beérkezett képeket digitalizálják, és a Laczkó Dezső Múzeum fényképtárában őrizik meg az utókornak. A legjobbakat pedig a kiállításban mutatják be!

A fotót beküldők ajándék belépőjegyet kapnak, amely a „Születés” kiállítás ingyenes megtekintésére jogosít fel. A fényképeket a szuleteskiallitas@gmail.com emailcímre várják, a papír alapú fényképeket pedig a Laczkó Dezső Múzeum portáján veszik át.

A fényképekkel együtt a múzeum munkatársai kérik az alábbi adatok megadását: a felvétel témája, a készítő neve, a felvétel ideje, a felvétel helye, és ha van, a felvétel története. Az ajándék belépőjegy elküldéséhez pedig a pontos elérhetőséget tüntessék fel!

Beérkezési határidő: 2012. július 31.

vmmuzeum.hu
 

vehir.hu
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.