Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legfontosabb meccs a legnehezebb ellenfél ellen

2012. június 5. 14:44
Teljes csapattal készül a Norvégia elleni vb-selejtező párharcra a magyar férfi kézilabda válogatott. A válogatottak Nagy László visszatéréséről is beszéltek. Mocsai Lajos autóját feltörték.

A Magyar Kézilabda Szövetség kedd délelőtt a férfi válogatott edzőtáborában, a Veszprém Arénában tartott sajtótájékoztatót a közelgő Norvégia elleni világbajnoki selejtező apropójából.

Mocsai Lajos leszögezte: a lehető legnehezebb ellenfél vár tanítványira, hiszen Norvégia lemaradt az olimpiáról, így a közelgő párharc az egyetlen esélye, hogy világversenyre kvalifikálja magát. Ráadásul a június 16-ai visszavágó köré nagy ünnepséget körítenek Oslóban, ekkor ünnepli ugyanis 80. születésnapját a norvég szövetség.


Mocsai Lajos

– Múlt héten rengeteg sérültünk volt, de a játékosállományunk most már teljes, a legerősebb kerettel várjuk az összecsapást. Ellenfelünk egységes játékerőt képviselő, nagy küzdő, nagyon fegyelmezett együttes, amely minden pozícióban kiváló játékosokból áll. Rendkívül nehezen kiszámítható a játékuk, ennek ellenére nagyon fontos, hogy ebben a csodálatos arénában, telt ház előtt előnyt harcoljunk ki. Minden kapott és dobott gól számít. Ehhez kérjük a szakértő veszprémi közönség támogatását – fogalmazott a szövetségi kapitány, majd hozzátette: a legnagyobb veszély, hogy az olimpia eufóriában a csapat előtt álló részcél elveszíti a jelentőségét.

A szakember az olimpia felkészülés menetéről is beszélt. A vb-selejtező háromhetes időszakát tíznapos egyéni program követi. Ezen terminusban a játékosok egyéni futó és súlyemelő munkát végeznek majd, de a kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik. A londoni ötkarikás játékokat megelőzően pedig négyhetes közvetlen felkészülés előzi majd meg.

A tréner a kerethez hétfőn csatlakozó Nagy László érkezéséről is beszélt.
– Mindenkinél előfordulnak olyan váratlan események, élethelyzetek, amelyek alapvető változást hoznak egy család életében, de nem tartoznak a kívülállókra. Az itt lévő játékosok mindegyike teljesítmény- és eredményorientált. A magyar kézilabdázásért hoztuk döntést, s nem egyéni érdekekért. A legfontosabb, hogy a legjobb eredménnyel kecsegtető csapattal tudjon világversenyre utazni. Érték és érdekközösség vagyunk, amelybe Nagy Lászlónak integrálódnia kell. A magyar kézilabda érdekében döntöttünk, amelyet semmi más nem írhat felül. Befogadó csapat a mienk, ahol a játékosok nagyon szeretik és tisztelik egymást – húzta alá Mocsai, aki elmondta, hogy a 207 cm magas klasszissal tovább lehet erősíteni a védelmet, valamint előtérbe kerülhet egy balkezes irányító szerepe is, s akár három nagylövős rendszerben is lehet kézilabdázni.


Mocsai Tamás

A gárda jobbátlövője, Mocsai Tamás – aki szombaton még német bajnokit játszott a Flensburggal – komoly csatára számít. Elmondta, hogy a Bundesligában edződő norvégok fizikálisan nagyon erősek és nagyon készülnek a közelgő párharcra.


Harsányi Gergely

Harsányi Gergely hangsúlyozta, hogy nagyon fontos és nehéz időszak következik az életükben, hiszen a vb-selejtezőn és az olimpián is nagyon nehéz ellenfelek várnak rájuk. A jobbszélső szerint fontos, hogy a Veszprém Aréna kiváló közegében előnyt tudjanak kiharcolni a visszavágóra. A válogatottat egységes, nagyon sokra hívatott gárdának titulálta, s leszögezte, ha el tudjuk végezni a tervezett munkát, akkor mind az olimpián, mind a vb-selejtezőn jó eredményt tudnak elérni.


Putics Barna

A balátlövő Putics Barna kiemelte: számára mindig nagy megtiszteltetés a nemzeti csapatban szerepelni, fáradságot pedig ilyenkor félre kell tenni. Véleménye szerint a magyar jobb csapat a norvégnál, de ezt a pályán is be kell bizonyítani.

A vasárnapi veszprémi (15:30) találkozón az MKSZ a harminc évvel ezelőtt Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert két magyar alakulat – a Vasas női és a Honvéd férfi együttese –tagjait köszönti.

A sajtótájékoztató végén a kapitány elmesélte, hogy hétfőn, a Nagy László visszatérésére rendezett esemény alatt az Andrássy úti fizetős parkolóban feltörték a lesötétített üvegű autóját, és két olyan számítógépet loptak el belőle, amelyen az olimpia felkészülést segítő videók, s többéves pótolhatatlan szakmai anyagok voltak.

A válogatottak Nagy László visszatéréséről

Putics Barna: – Örülünk Laci visszatérésnek. Véleményem szerint, ha nem úgy teljesít majd, ahogy az tőle elvárható, akkor ugyanagy a kispadra fog kerülni, mint bármelyikünk. Azonban ha bizonyítja, hogy itt a helye, s vele a lehető legerősebb csapatot tudjuk kialakítani, akkor nagy szükségünk van rá.

Harsányi Gergely: – Laci a világ egyik legjobb balkezes átlövője. Mondhatom, hogy együtt nőttem fel vele, hiszen a korosztályos válogatottakban hosszú éveket együtt játszottunk. Nem csak a magyar kézilabdázás, hanem személy szerint én is sokat köszönhetek neki, mert tanulhattam tőle. Sajnáljuk, hogy az elmúlt években – információ hiányában – ekkora ügy kerekedett ebből a történetből, de ez már a múlt. Örömmel fogadjuk, a taktikai repertoár biztosan bővülni fog az érkezésével.

Mocsai Tamás: – A siker motivál bennünket. Egy válogatottnak a legjobbakból kell állni, s Nagy László ide tartozik. Ez egy kollektív csapat, amely nem ez egyénekről – legyen szó az itt helyet foglalókról vagy éppen Nagy Lászlóról – szól, hanem a csapatról.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.