Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Románia beugrana a hollandok helyett

2012. június 5. 14:52 // Forrás: MTI
Románia pályázik a december 4. és 16. között sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére - jelentette be kedden Cristian Gatu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke.

A sportág kontinentális szövetsége (EHF) hétfőn közleményben számolt be arról, hogy a hollandok nem vállalták a házigazda szerepét, és hétfőn visszaléptek a rendezéstől.

Gatu elmondta, hogy kedden elküldte az EHF-nek a szándéklevelet, amelyben kifejtette, hogy képesek megrendezni az idei női Eb-t.

Rámutatott: összesen négy helyszínt ajánlott: Bukarest mellett a dél-romániai Craiovát és a kelet-romániai Piatra Neamtot, ahol ötezer férőhelyes sportcsarnokok vannak. Negyedik helyszínként Kolozsvárt jelölte meg, ahol folyamatban van egy 7500 férőhelyes sportcsarnok építése. Ennek munkálatai elakadtak, de Gatu reményét fejezte ki, hogy a felmerült problémák rendeződnek, ha Románia megkapja a rendezés jogát.

A 16 csapatos tornára többek között Magyarország és Románia válogatottja is kijutott. A sorsolást szerdán tartották volna Rotterdamban, de elhalasztották a hétfői bejelentés nyomán.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.