Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Parádés magyar hajrá Norvégia ellen

2012. június 10. 17:15
A magyar férfi kézilabda-válogatott vb-selejtező mérkőzésen 27:21-re nyert Norvégia ellen Veszprémben. Nagy László hat góllal tért vissza. Képekkel frissítve!

A férfi kézilabda világbajnoki selejtező párharc első felvonását a Veszprém Arénában rendezték, amelyen Norvégia legjobbjait fogadta a magyar válogatott. A hazai együttesből a sérülés után lábadozó Iváncsik Tamás és Ilyés Ferenc mellett Ancsin Gábor és Katzirz Dávid maradt ki. Szintén a pálya mellett foglalt helyet Milorad Krivopapics, akinek tüdejében enyhe mértékű embóliát diagnosztizáltak.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kezdő sípszó előtt a harminc évvel ezelőtt Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert két magyar alakulat – a Vasas női és a Honvéd férfi együttese – tagjait köszöntötte a teltházas publikum.

Sokan találgatták, hogy vajon miként fogadja a közönség a nemzeti csapatba három év kihagyás után visszatérő Nagy Lászlót. A választ erre a kérdésre is megkaptuk: óriási tapsorkánnal köszöntötték a világklasszis jobbátlövőt, aki a kezdőcsapat tengelyében kapott szerepet.

Fazekas védett kétszer is a találkozó elején, ám a keményen védekező vendégek kezdtek jobban, akik Kjelling révén két góllal meg is léptek. A mieinket Császár tartotta meccsben, aki akciógólja mellett két hétméterest is bevágott. A játékrész harmadánál aztán Nagy is túljárt Erevik kapus eszén, aki előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte (11. perc: 5:4). A magyar együttes egyértelműen úrrá lett a kezdeti bizonytalanságon, a hátsó alakzat remeklésének és Fazekas bravúrjainak köszönhetően a 18. percben már három volt közte (9:6).

Tízzel a szünet előtt Mocsai Lajos szinte sort cserélt. Érkezett Schuch, Putics, Lékai és Mocsai Tamás is, ám a változtatások ismét megtörték a piros mezesek lendületét, akik hét percig gólképtelenek maradtak. A skandinávok ennek köszönhetően kevéssel a félidei sípszó előtt feljöttek 10:9-re, Császár révén aztán 12:10 állt a szünetben az eredményjelzőn.

A fordulás után a volt veszprémi Myrhol és Kjelling gyors találataival pillanatok alatt elfogyott a magyar fór, aztán ugyanilyen rövid idő kellett ahhoz, hogy Harsányi hétméteresével és Nagy újabb akciógóljával ismét kettő legyen közte (33. perc: 14:12). A fantasztikus hazai közönség támogatását élvező Mocsai-csapat a meccs kétharmadánál már néggyel is vezetett (17:13). Myrhol és Mamelund ezt követően ismét kettőre csökkentette a különbséget, ám a parádézó Fazekast váltó Mikler is védéssel mutatkozott be, így közelebb már nem tudtak lopódzni az északiak. Sőt Lékai révén újra három lett közte (47. perc: 19:16).

Hátradőlni azonban továbbra sem lehetett, a rivális ugyanis rendkívül szívósan tapadt a mieinkre, nyolccal a lefújás előtt Myrhol alakította 20:19-re az állást. Az 53. minutumban időt kértek a norvégok, ám Vadkerti gyors indításgóljával remek szériába kezdett Magyarország. Harsányi, Zubai és Nagy is betalált zsinórban (57. perc: 25:20), míg norvég oldalon csak Kjelling volt eredményes egyetlen alkalommal. A végeredményt időn túli büntetőből Harsányi állította be, így tehát éppen a lefújáskor alakult ki a legnagyobb különbség a találkozón (27:21). A visszavágót jövő szombaton rendezik Oslóban, a párharc győztese kijut a jövő januári spanyolországi világbajnokságra.

Férfi kézilabda világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:
Magyarország–Norvégia 27:21 (12:10)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
Magyarország: FAZEKAS – Gulyás 3, Zubai 2, NAGY L. 6, Laluska, Perez 1, Iváncsik G. Csere: MIKLER (kapus), CSÁSZÁR 6 (2), SCHUCH 1, Putics, Lékai 2, Mocsai 1, HARSÁNYI 4 (2), Vadkerti 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Norvégia: Erevik – Bjornsen 2, Rambo 1, MYRHOL 3, KJELLING 5, MAMELUND 2, TVEDTEN 6. Csere: Hippe, Samdahl 2, Koren, Hansen, Paulsen. Szövetségi kapitány: Robert Hedin.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Nemzetközi mércével mérve is kiváló mérkőzést játszottunk. A beállt változások – Nagy László érkezése, Perez négy hétig volt sérült – csökkentették az összeszokottságunk mértékét. Az első tizenöt percben ennek megfelelően statikusak voltunk. Tanulnunk kell a mai meccs tapasztalataiból, s még tudatosabban kell tovább készülnünk. Csak így lehet esélyünk, arra, hogy megőrizzünk valamennyit ebből a minimális előnyből. Fantasztikus közönségünk támogatásával sikeresen tudtuk megvívni a végjátékot, a kiharcolt hatgólos fór határeset, nem szabad, hogy ez megtévesszen bennünket. Büszke vagyok a csapatom mai teljesítményére.

Mikler Roland: – Nagyon boldog vagyok, hiszen az utolsó pillanatra alakult ki a legnagyobb különbség, ami ideális a szempontunkból. Remélem, hogy Oslóban is nyerni fogunk.




 

Robert Hedin: – Fantasztikus meccsen vagyunk tól, amelyen 52 percen keresztül fej-fej mellett haladt a két csapat. Igaz, leginkább mi üldöztük a magyarokat. Az utolsó nyolc minutumban a hazai együttes remek kapusteljesítményének köszönhetően fölénk kerekedett, s hatgólos előnyt harcolt ki. Remélem, hogy Oslóban a teljes meccs ideje alatt tudunk majd koncentrálni.

 

Bjarte Myrhol: – Több, mint ötven percen keresztül jó teljesítményt nyújtottunk, a magyarok a végjátékban azonban jobban koncentráltak és hatgólos előnyt szereztek. Remek hangulatú találkozót játszottunk, olyat, amely Veszprémre jellemző.



 

A mérkőzés előtt írtuk: A legfontosabb meccs a legnehezebb ellenfél ellen

Galéria
Magyarország – Norvégia 27:21 (12:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.