Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprém már döntős! / MKB Veszprém KC – HSG Nordhorn 39:30 (20:14)

2008. szeptember 20. 15:55
A férfi kézilabda Bajnokok Tornája első elődöntőjében megérdemelt győzelmet aratott a házigazda MKB Veszprém KC a német HSG Nordhorn együttese ellen. A fantasztikus hangulatú, csaknem teltház előtt zajló mérkőzésen a Mocsai- legénység folyamatosan növelte előnyét, s esélyt sem adott az EHF-kupa címvédő német együttesnek. A bakonyi gárda tehát már ott van a fináléban, s hogy holnap ki lesz az ellenfél, az a hamarosan kezdődő BM Ciudad Real – THW Kiel összecsapáson dől el.
Tekintse meg közvetítésünket:

A hazai együttesből Iváncsik Gergő hiányzik kézsérülés miatt, míg Gulyást és Bagaricet nem nevezte Mocsai Lajos a találkozóra.


A kék mezben játszó MKB kezdte a mérkőzést, az első gólt pedig Vujin szerezte. Remek kontra végén Gál növelte az előnyt kettőre. A 3. perc elején Glandorf is betalál, 2:1. A korábbi közönség kedvenc, Byrte Myrhol (Béla) egyenlít, 2:2. Kukucka hetese után 2:3 az állás, majd a következő német próbálkozást hárítja Peric. Ilyés egyenlít, majd ismét Peric véd egy ziccert. A 8. perc elején Gál ismét előnyhöz juttatja az „Építők” gárdáját, Glandorf - bizonyítva klasszisát – nagy bombát akaszt a hazai kapuba (4:4). Vujin büntetőjéből vezethetne a Veszprém, de kimarad. Kukucka hetesét először fogja Peric, majd a kipattanó a hálóban köt ki (4:5). A 10. perc végén Vujin egyenlít.

11. perc Iváncsik Tamás higgadtan értékesíti a megítélt hetest (6:5), majd a túloldalon ismét Myrhol eredményes, 6:6. Ilyés lő szépségdíjas gólt, majd a játékrész felénél Sprem alakítja 7:7-re az állást. Ilyés találatával 8:7, majd Sprem ismét egalizál. 18. perc Verjans a jobbszélről szerzi a 9. vendéggólt. Mamelundot küldi ki két percre a játékvezető páros. A támadás végén Gál Gyula befejezése jó, 9:9. Peric egymás után véd kétszer, a közönség az ő nevét harsogja.

A 20. minutum Vujin löketével indul, ismét egygólos hazai előny, 10:9. Vendég időkérést követően áll a játék. Perez szerzi önmaga első, csapata 11 gólját. Először vezet kettővel az MKB. 22. Myrhol ismét tarthatatlan, David Korazija is megrezzenti a hálót, 12:10. Ilyés parádés labdaszerzése után, Iváncsik Tamás értékesíti a ziccert, s lövi a 13. hazai gólt. Glandorf jó lövése után Sesum is feliratkozik a góllövők közé, 14:11.

Gál Gyula lövi a negyedik gólját a 25. percben, a publikum olézik. Vendéggól után Sesum eredményes, majd Kukucka ismét belövi a hetesét 16:13. Kettős kiállítást ítélnek a játékvezetők, Korazija és Kukucka pihenhet. Kettő perccel a vége előtt Mocsai Lajos is időt kér.  Úgy tűnik jót tett a pihenő, Perez alakítja 17:13-re az állást. Az ellentámadásban Lapcevicet szórják ki a bírók. Verjans farag a hátrányból 17:14, majd Perez szaggatja hálót, miközben a bírók keze már fent volt.  Húsz másodperccel a vége előtt Korazija juttatja a gólvonal mögé a játékszert, majd egy remek kontra végén Iváncsik Tamás lövi a 20. MKB Veszprém gólt.

Peric bravúrral indul a második félidő, majd Mamelund kap kétperces büntetést, Korazija duplája után már nyolc van közte, 22:14. A 3. percben Kukucka eredményes ismét.  Korazija villan újra, 23:15. Myrhol újfent gólt szerez, majd a „B közép” őt kezdi éltetni, zúg a "Béla, Béla" rigmus. Eladott labda után 23:17. Az ötödik perc végén az örökifjú Perez veszi be a németek kapuját, majd szerez labdát, a ziccert pedig nem rontja el, 25:17.  Ilyés Genztel feje fölött juttatja a kapuba a labdát, majd Kukucka ismét jól lövi a hétméterest 26:18. Vujin lövi át a német nagyfalat, 27:18. Extázisban a Veszprém Aréna.

A 40. percben Korazija kap kisbüntetést, ezt követően Myrhol próbálkozását végre hárítja Peric. Nordhorn gól után Cozma lő eredményesen, 28:18. Vujin duplázik, így 30:19. A lelátó harsogja: „Auf Wiedersehen”. Vujin költözteti ki a pókokat a nordhorni kapuból, 31:19. Cozma egy kézzel szedi le a passzt, s lövi a 32. hazai gólt. Peric véd, zúg az ”Építők, építők”. Markovic is bizonyít, 33:19. Megszületik a 20. vendéggól, természetesen Myrhol révén. Markovicot állítják ki két percre. Mocsai Lajos Pesicnek is lehetőséget ad. Sesum talpról lő hatalmasat, 34:20. Verjans jár túl Pesic eszén egymás után kétszer, a 20. percben 34:22.

Iváncsik Tamás hozza el a játékszert, a keze nem remeg meg, 35:22. Weinhold lövi a 23-at a németeknek, Cozma pedig a 36-at a Mocsai-legénységnek. Myrhol jön a 2. Markovic-gól. A felvidéki Szücs Csaba is betalál a vendégeknél, 37:25. Öttel a vége előtt a Veszprém kér időt. Sesum tarthatatlan, ismét 13 van közte. A folytatásban nordhorni gól, veszprémi kiállítás, Sesum pihenhet. Szücs Csaba farag a vendég hátrányból, 38:27. Ivan Pesic is bemutat egy védést, az ellentámadás azonban kimarad, helyette Myrhol duplázik, 38:29. A 39. gólt Korazija szerzi, majd a végeredményt Verjans alakítja ki, 39:30.

MKB Veszprém KC– HSG Nordhorn 39:30 (20:14)
Veszprém, 4500 néző. Vezette: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (szlovákok)

Veszprém: Peric - Iváncsik T. 4 (1), Vujin 7 (1), Eklemovics, Gál 4, Ilyés 4, Korazija 6. Cserék: Pesic (kapus), Markovic 2, Cozma 3, Pérez 5, Sesum 4, Lapcevic, Lushnikov.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Nordhorn: P. Gentzel – N. Verjans 6, H. Glandorf 3, P. Kukucka 6 (3), B. Myrhol 7, E. Mamelund 1, G. Sprem 2. Cserék: M. Machulla, P. Mickal, S. Weinhold 1, P. Przybecki, J. Hansen 2, Szűcs Cs. 2.
Vezetőedző: Ola Lindgren.
Kiállítások: 16, ill. 10 perc
Büntetők: 3/2, ill. 4/3

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.