Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fesztivállal ünnepli a szezonnyitást Zánka

2012. június 13. 14:03
Zánkavics – Új Nemzedék Nap néven nagyszabású fesztivált rendeznek június 23-án Zánkán. Másnap a lovasok veszik át a főszerepet a Balaton-parti központban.

Május elején tanácsadó testület alakult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére annak érdekében, hogy az egykoron szebb napokat látott zánkai üdülőközpont új életre keljen, és ismét tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítson a fiataloknak. A hosszú távú kormányzati elképzelések középpontjában az Új Nemzedék Jövőjéért Program, a vízi sportok, a szociális táboroztatás, a cserkészet, valamint a lovassportok állnak. A zánkai központ ezentúl Zánka – Új Nemzedék Központ néven működik majd, és a megújulás jegyében rendezik meg június 23-án a Zánkavics – Új Nemzedék Napot, majd másnap az IV. Zánkai Gyermek Lovas Napot. A korábbi hagyományos, szezonnyitó Zánkavics Nap ezúttal még több, még színesebb programmal várja majd a Balaton partjára látogatókat.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a zánkai komplexum minél több fiatalnak nyújtson tartalmas, színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, és akárcsak korábban, a mostani generációknak is lehessen valódi Zánka-élményük. Június 23-án és 24-én a kicsiktől a nagyokig várunk mindenkit, aki sportolni, szórakozni szeretne, hiszen gyerekprogramok, sportversenyek, lovasbemutatók és koncertek sokasága várja a Zánkára látogatókat – mondta Siklódi Levente, a zánkai központ ügyvezető igazgatója.

A június 23-i Zánkavics – Új Nemzedék Nap a szórakozás, a kultúra és a sport jegyében zajlik majd. A legkisebbeket a Kaláka Együttes mellett többek között Cimbora történelmi játszóház, ügyességi vetélkedők, kézműves-foglalkozások, aszfalt rajzverseny, arcfestés, és Bársony Bálint szaxszofonművész által vezetett hangszersimogató is várja majd. Szent Iván-éj előtt egy nappal nyári tetoválás készítésre, greenbox fotózásra invitálják a szerelmeseket, este pedig tűzzsonglőrök teszik teljessé a Szent Iván-napi élményt. A veterán motoros felvonulás, vizimentő és rendőrségi bemutató mellett a sportok kedvelőit futóverseny, strandröplabda- és teniszverseny, vízi-zumba várja, a meghívásos kispályás labdarúgótornán pedig összecsap többek között a magyar országgyűlési válogatott, a magyar újságíró válogatott, a média válogatott és a Veszprém megyei közéleti válogatott is. A foci kedvelői az Európa-bajnokság aktuális meccséről sem maradnak le, este óriásikivetítőn lehet majd nyomon követni a negyeddöntő közvetítését. Az egésznapos fesztivált számos koncert színesíti, fellép egyebek mellett a United zenekar, Fluor Tomi, és műsort ad Somogyi András humorista is. A Zánkavics – Új Nemzedék Napon színpadra lép a friss Megasztár győztes Radics Gigi, és a korábbi versenyző, Kállay Saunders András is, Bársony Bálinttal közösen. Az estét a Republic és a The Carbonfools együttesek élő koncertje és tűzijáték zárja majd.

Másnap, június 24-én a lovasoké lesz a főszerep Zánkán. A IV. Zánkai Gyerek Lovas Napon sportági bemutatók (többek között díjugratás, ugróshow, Western és szinkron fogathajtó bemutató) várják a lovaglás szerelmeseit. Látványos programmal készül a Kassai Lovasíjász Iskola, amely felidézi a középkori lovagi tornát, a kuruc kori és a huszárlovaglást. Emellett íjászbemutatót tartanak a Szkíta Farkasok, lesz csikós bemutató, puszta ötös és trükk lovaglás is,
Csontó Zoltán és a Lovas Élet Iskola csapata pedig bemutatja a lóidomítás fortélyait. Mindezeken felül sétakocsikázás, lósimogatás, lovaglás, huszár és solymász tábor várja az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke Dr Mihalovics Péter, szakmai védnöke pedig Lázár Vilmos.

A hétvége rendezvényei mindenki számára ingyenesek.

A Zánkavics – Új Nemzedék Nap és a IV. Zánkai Gyermek Lovas Nap részletes programja az alábbi linken érhető el: http://www.zanka.hu/hirek.ws?id=361

vehir.hu
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.