Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Hivatalos: Ugalde Veszprémben!

2012. június 14. 13:30 // Forrás: mkbveszprem.eu/MTI
Az MKB Veszprém KC hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a klub hároméves szerződést kötött a Barcelona spanyol válogatott balszélsőjével, Cristian Ugaldéval.

Az mkbveszprem.eu oldal szerint Ugalde a Veszprém történelmének első spanyol légiósa. A Barcelona saját nevelésű játékosa rendkívül fiatalon, 18 évesen már a felnőtt csapatban is rendszeresen pályára lépett. A nemzetközi színtérre a 2007/2008-as szezonban robbant be igazán, a Bajnokok Ligájában ekkor 34 gólt szerzett, s tagja lett a spanyol válogatottnak, ahol eddig 72 alkalommal szerepelt.


Christian Ugalde

Legnagyobb sikerét tavaly érte el, a Bajnokok Ligáját nyert csapat meghatározó tagja volt. A 24 éves klasszis spanyol bajnoki aranyérmet, három Spanyol-kupát, egy Asobal-kupát nyert. Az MKB új szerzeménye az olimpiára készülő spanyol válogatott keret tagja.

A játékos elmondta, azért döntött a Veszprém mellett, mert a magyar bajnok Európa élvonalába tartozik, ráadásul az új vezetőedzővel, a spanyol Antonio Carlos Ortegával is jó viszonyt ápol. Ugalde szerint a Veszprém az elmúlt években legfőképpen a szerencsétlen sorsolás miatt nem jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában, ám szerinte a mostani kerettel ez összejöhet a csapatnak.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a gazdasági válság Spanyolországot is erősen sújtja, a kézilabdát sem kerüli el, emiatt a játékosok keresik a lehetőségeket, hogy a legjobb környezetben készülhessenek.
Ugalde elmondta, amennyiben tagja lesz a spanyol válogatott olimpiára utazó keretének - amelyet pénteken hirdetnek ki -, akkor az ötkarikás játékok után, egyébként pedig már június 23-án csatlakozik a Veszprém keretéhez.

A Veszprém május 29-én adta hírül, hogy ugyancsak három évre megszerezte a Barcelonától a chilei beállóst, Marco Onetót. Ezen kívül a magyar és a katalán klub tárgyal arról is, hogy Nagy László - aki három év kihagyás után a múlt héten tért vissza a magyar válogatottba - mikor csatlakozhat az MKB Veszprémhez, jövő nyáron vagy előbb.

A csapat munkáját nyártól a spanyol Antonio Carlos Ortega vezeti.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.