Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ők a legjobbak

2012. június 14. 17:32
Kihirdették csütörtökön az ”Ismerem a városom?!” című helytörténeti vetélkedő szóbeli döntőjébe jutó csapatokat, illetve egyéni résztvevőket.

A Megyeháza Szent István-terme zsúfolásig megtelt az eredményhirdetésre váró fiatalokkal, akiknek a szervezők fél órás Vastag Tamás koncerttel kedveskedtek a program elején.

– Nagyon szép városban élünk, amelynek hallatlan sok történelmi emléke, épülete, nagyon szép jelene, biztató jövője van – ezt már Némedi Lajos fogalmazta meg köszöntőjében. Az alpolgármester kiemelte: jó kezdeményezésnek tartja az Ismerem a városom?! elnevezésű vetélkedőt, mely hozzájárul városunk minél jobb megbecsüléséhez.

A zsűri képviseletében Némethné Károlyi Jolán üdvözölte a jelenlévőket. Nagy öröm számomra, hogy eljutottunk idáig, mondta, majd hozzátette: 109 csapat közel 700 tanulója mérte össze tudását a versenyben, akik közül sokan az olyan rendhagyó eseményeken is részt vettek, mint például a dr. Navracsics Tibor által tartott különleges idegenvezetés. A zsűritag elmondta, az ősszel megrendezendő szóbeli döntőbe tíz négyfős csapat, valamint négy egyéni résztvevő jutott be. Ez a 44 diák idén augusztusban egyhetes balatoni, felkészüléssel egybekötött nyaraláson vehet részt a szóbeli verseny előtt. Némethné Károlyi Jolán hangsúlyozta: Veszprémre a jelene mellett a múltjára is büszkék lehetünk.

A legjobb tíz csapatból két-két csapattal képviselteti magát az őszi fordulón a Deák Ferenc Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola, a Báthory István Általános Iskola, míg egy-egy gárda vesz részt az októberi szóbeli döntőben a Cholnoky Jenő Általános Iskola és Gimnáziumból, illetve a Vetési Albert Gimnáziumból. A négy legjobb egyéni helyezett Berek Barbara, Krózser Amanda Nikolett, Petres Fanni, valamint Molnár Levente lett.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.