Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Van mire emlékezni

2012. június 20. 12:37
Veszprémnek nem csak történelmi, de sporttörténelmi múltja is gazdag, melynek Sipőcz József munkássága állít emléket.

„Veszprém sportja ma éppúgy élő, mint ahogy e könyv által tárgyalt időszakokban volt. Léteznek kiemelkedően sikeres és kevésbé eredményes területei a veszprémi sportéletnek. Egy biztos azonban: Veszprém története elképzelhetetlen a veszprémi sport története nélkül”, olvasható a városunk gazdag múltját 1970 és 1984 között felidéző, Sipőcz József nevével fémjelzett kötet előszavában. A Porga Gyula által írt köszöntőből kiderül, hogy a sorozat most megjelent, június 20-án bemutatott hatodik részében a nagy sportoló egyéniségek mellett visszaköszönnek az egyesületi élet hétköznapjai is, mindez gazdag illusztrációval fűszerezve.


Porga Gyula

– Olyan hiánypótló könyvről van szó, mely amellett, hogy a jövőnek szól, városunk jövőjét is gazdagítja – emelte ki a polgármester a könyv bemutatója köré szervezett sajtótájékoztatón. Városunk első embere rámutatott, hogy Veszprém gazdag történelmi és sporttörténelmi múlttal is rendelkezik. „Jó végiglapozni a könyvet”, mondta, majd hangsúlyozta: bízik benne, hogy lesz majd olyan, aki folytatja a ’84-től tartó időszak bemutatását, hozzátette: az önkormányzat partner lesz a folytatásban.


Sipőcz Józsefné

A sajtótájékoztatón részt vett a februárban elhunyt sporttörténész, edző, elnök felesége is, aki köszönetét fejezte ki az önkormányzat támogatásáért, hozzátéve, hogy sokan segítettek a könyv megjelenésében. – Végigkísértem a könyvek megírását, megjelenését, az elején még első olvasóként vettem részt a munkálatokban, később már én vittem számítógépre a szövegeket – mondta Sipőcz Józsefné. „Sokan a fiatalságukat láthatják ezeken a lapokon”, hangsúlyozta.

Az 1970 és 1984 közötti időszakot felölelő kötetben megelevenedik a BVTC, a Veszprémi Volán SC sikereinek története, de megtaláljuk a Veszprémi Építőket is. A gazdagon illusztrált lapokon visszaköszönnek egyéni és csapatsportok is, tartalmas kikapcsolódást és visszatekintést nyújtva a városunk sportélete iránt érdeklődő olvasóknak.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.