Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zene és fények az Íródeák udvarán

2012. július 3. 8:49
Mire számíthat az, aki idén július 4. és 7. között betér az Íródeák udvarába? Babják Tamással, az Íródeák Művészeti Udvar főszervezőjével beszéltünk erről.

– Mesélnél arról, hogy valójában mi az Íródeák Művészeti Udvar?

– Amióta megnyílt az Íródeák Kávézó és Teaház, foglalkozunk kiállításokkal, és néha zenés esteket is rendezünk. Négy éve úgy gondoltuk, jó lenne ezeket a programokat egy rendezvény keretében összehozni, így született meg az Íródeák Művészeti Udvar.

– Idén milyen programokra számíthatunk?

– Ebben az évben a nagyon sok zenei program mellett lesz nyitott műterem festőkkel, fotósokkal, grafikusokkal. Ebben bárki részt vehet, aki kedvet kap hozzá, pénteken este pedig fényfestés várja a közönséget. A székesfehérvári MéhKasAula hozza a diáit és üvegfestményeit, amelyeket aztán kivetítenek a környező épületek falaira.

– Miben változott a Művészeti Udvar az évek alatt?

– Az első évben rengeteg kézműves állított ki – keramikusok, álarckészítők, origamisok. Egyszóval nagyon vegyes volt a társaság. Amikor pedig elkezdődtek a zenei programok, a kézművesek a háttérbe szorultak – tavaly már csak egy-két alkotó jött el.

– Kaptatok valamilyen segítséget a szervezésben?

– Sokat segít a Poller Imre által vezetett ITTMOST egyesület, ők a pénteki nap fő szervezői. Egyébként ők mindig jelen vannak az életünkben, hiszen évente általában egy-két programot köszönhetünk nekik. A zenei előadók többsége pedig az Élő-Zene Egyesület tagjai, és az ő barátaik.

– Kinek ajánlod az Íródeák Művészeti Udvart?

– Igazából mindenkinek. A zenei produkciókat általában akusztikus hangszeren adják elő, ezért aki szereti a gitárzenét, annak mindenképp itt a helye. Este a zenekari előadások pedig lehet, hogy inkább a fiatalabb korosztályoknak fekszenek majd.


A rendezvény részletes programja megtekinthető az alábbi linken:
http://www.irodeakteahaz.hu/view/aktualis

A MéhKasAula Kulturális Közhasznú Egyesület honlapja:
http://www.mehkasaula.hu/

Az ITTMOST egyesület blogja:
http://ittmost.blog.hu/

Élő-Zene Egyesület:
http://www.elo-zene.hu/
 

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.