Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
14°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
14°C

Jöjjön a második nap! – Utcazene ajánló

2012. július 4. 9:30
Túl az első napon, kissé megfáradva sem lehet kihagyni az Utcazene csütörtöki „felhozatalát”! Nézzük csak, milyen zenekarok lépnek fel a második napon!

Csütörtökön 21 órakor újra színpadon Veszprémben a város legendás bandája, a Hollywoodoo – Lasselberger-Knauf nagyszínpad (az Óváros tér). Az 1993-ban alakult veszprémi zenekar a mai napig gyártja a dalokat, bizonyára gazdag csokrot adnak elő belőlük a mai estén. Őket az immár 11 éves múlttal rendelkező hiphop formáció, a Hősök követi 23 órakor.

Az OTP Bank nagyszínpadon (a várban) este 20.30-kor kezd a „30Y szentimentalé” – a műsorban a 30Y zenekar kevésbé ismert oldalát mutatja meg –, ráérősen, lassú műgonddal kibontott dalokat hallgathatunk az együttestől a várban. A hangulatnál maradva 23 órakor lép a nézők elé a Kiscsillag akusztikus verziója.

 

Úgy tűnik, a csütörtök a lágyabb zenék napja lesz, hiszen az Expresszó nagyszínpadon (a Séd mozinál) 20.45-kor a Supernem Akusztik az RTQ vonósnégyessel kiegészülve várja a rajongókat és az bulizni vágyókat. És hogy a kép teljes legyen, az Expresszó nagyszínpad mai műsorát az Alvin és a Mókusok unplugged formációja zárja.

 

Az Art Moments kamaraszínpadon (a volt Közgáz iskola udvarán, a várban) 20.15-kor kezd az Alba Hyseni Akusztik. A zenekar a jazz, a dark-wave, a pop és a soul-jazz stílusirányzatainak keverékéből harmonikusan melankolikus, bársonyos hangzást teremt. 22.30-kor csap a húrokba (és a dobokba) a Bohémian Betyars, amely a népzene, a rock, a punk és a ska keverékéből igazi betyáros csípős zenét prezentál az érdeklődőknek.

 

A kisszínpadokon 21 órakor váltják az utcazenészeket a meghívott együttesek. Az Incognito színpadon a Konyha, majd a Frenk Unplugged, a MAN AT WORK színpadon (Fortuna udvar) az InFusion és a Vodku, a Rézangyal színpadon (Alexandra könyvesboltnál) a Mojo Workings és a Cooklers, a MELÓ-DIÁK színpadon (a Kossuth utca felső részén) a Empty Pubs és a Soultramps szórakoztatja a közönséget.

 

A 16 órától folyamatosan játszó utcazenészek fellépő-listája ide kattintva olvasható.

Az első nap után még nagyobb pörgést, izgalmas zenei élményeket és pár fokkal hűvösebb estét kívánunk! Jó szórakozást!
 

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Gizella-díjakat Átadták a Gizella-díjakat Szombat este a hét megkoronázásaként a Gizella-díjak átadására is sor került. Idén Kellerné Egresi Zsuzsanna, Lugossy László, valamint a Zonta Club érdemelte ki az elismerést. tegnap 20:51 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. 2024. május 9. 19:37 A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók „A szerzetesrendek olyan közösségek, akik bezárkóznak a világ elől, mindig morcosak és a nap legnagyobb részében zsolozsmáznak és másolják a kódexeket.” – Legalábbis a máig élő sztereotípiák sokszor ezt mondják róluk. A valóság pedig teljesen más a 21. században. Erről Mihályi Jeromos atya, a Tihanyi Bencés Apátság perjelje mesélt múlt héten az ActiCity-ben a Balaton 2024 konferencián. 2024. május 8. 14:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.