Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Földbe döngölte az MKB a Gyöngyöst / MKB Veszprém KC – Gyöngyösi FKK 52:27 (26:6)

2008. szeptember 24. 20:51
Már a félidőben húsz góllal vezetett az MKB Veszprém KC a teljesen indiszponáltan és szétesően játszó Gyöngyös gárdája ellen. A második játékrészben támadásban némileg feljavultak a vendégek, de így sem kerülhették el a csúfos vereséget, a Mocsai-legénység végül 52:27 arányú, kiütéses győzelmet aratott. A diadal értékét növeli, hogy a gyöngyösi csapat néhány hete bravúros játékot produkált Szegeden, s csak kétgólos vereséget szenvedett a Picktől.

Lapcevic indította el a veszprémi hengert, a szerb védekező specialista kettő, Korazija és Sesum góljával a 4. percben már 4:0-ra meglódult a hazai csapat. A vendégek túlságosan is megilletődöttnek tűntek, s a kezdeti görcsök a folytatásban sem oldódtak fel. Eladott labdák, széteső védekezés, zéró támadójáték jellemezte a gyöngyösi gárda produkcióját, ennek köszönhetően már a 17. percben kialakult a tízgólos veszprémi előny, 13:3. Az MKB ugyanis szinte ott és úgy szerzett gólt, ahogy csak akart. Gulyás, Lapcevic és Korazija szebbnél szebb találatokkal mattolta a vendég védelmet. Érdekesség, hogy a 3. és a 4. gyöngyösi találat között tíz perc telt el, a 20. percben Szabó alakította az állást 16:4-re. Vendégoldalon szinte kapura lövésig is alig jutottak, amikor pedig mégis sikerült, akkor Peric hárított bravúrral. A játékrész utolsó tízpercében az MKB berámolt még tizet, melyre csak kettővel válaszolt az ellenfél, így már a félidőre kialakult a húszgólos (!) fór, 26:6.

A második játékrészben frissített Mocsai Lajos, s pályára léphetett Bagaric, Cozma, Markovic és Pesic is. A vendégek némileg bátrabban kezdtek, s többször is sikerült áthatolniuk a veszprémi védelmen. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a bakonyi gára hátsó alakzata ekkor már nem volt olyan feszes, mint az első harminc percben, s bizony a fiatal Pesic is csak ritkán találkozott a játékszerrel. A mieink támadásbéli hatékonysága viszont nem csökkent, ennek köszönhetően a 43. percben maradt a húszgólos különbség, 37:17. A hajrában aztán végképp elfárad a gyöngyös, az MKB VKC pedig véghez vitte a szurkolók akaratát, s ötven dobott gól fölé jutva (!), 52:27-re diadalmaskodott. Cozma és Bagaric is hat-hat gólig jutott, míg Markovic ötször volt eredményes. Mindenképpen dicséretes, hogy a bajnokcsapat magabiztos előnye birtokában sem vett vissza a játék tempójából, s - a közönséget nagyszerűen kiszolgálva - a találkozó egészét végigküzdötte.

Budapest bank férfi kézilabda liga, 4. forduló:

MKB Veszprém KC – Gyöngyösi FKK 52:27 (26:6)
Veszprém, 1500 néző. Vezette: Herczeg, Südi

Veszprém:
Peric – Gulyás 9, Gál 2, Lapcevic 6, Lushnikov, Ilyés, Korazija 5. Csere: Pesic (kapus), Sesum 8, Vujin 3 (1), Bagaric 6, Perez 2, Cozma 6, Markovic 5 (2).
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Gyöngyös: Perger – Benis 6, Kiss 2, Himer 5 (3), Kocsis 1, Szabó 3, Kleis 2. Csere: Lencsés (kapus), Habuczki, Nigrinyi, Kopcó, Dimitrovski 5, Czina 3.
Vezetőedző: Janó Pál

Az eredmény alakulása: 6. p.: 6:1. 17. p.: 13:3. 26. p.: 22:5. 41. p. 35:15 47. p. 41:17 56. p 48:23
Kiállítások:
6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.