Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

És a negyedik nap a ráadás! – Utcazene ajánló

2012. július 6. 15:57
Carpe diem! – mondja Horatius. Igen, ragadjuk meg a pillanatot, a lehetőséget, szívjuk ki az élet velejét, zárjuk nagy bulival az idei Utcazenét! S hogy kik zenélnek szombaton? Íme!

A szombat egyik nagy „dobása” minden bizonnyal a Magashegyi Underground szimfonikus zenekarral kiegészült koncertje lesz 20.30-kor az OTP Bank nagyszínpadon (a várban). A veszprémi közönség újragondolt formában nagyzenekarral, kórussal és ütősökkel hallhatja a legnagyobb slágereket, például a Metróhuzat, a Szeplős váll és a Szívtakarítás című dalokat. Őket az Irie Maffia akusztikus verziója követi 23 órakor.

 

Nincs Veszprémi Utcazene Fesztivál a Rubber Puppet nélkül – és talán nem szenved csorbát az autentikusság amiatt, hogy a veszprémi csapat a Lasselberger-Knauf nagyszínpadon (az Óváros téren) fog a Kossuth utcáról énekelni este 21 órától. A négy napos Óváros téri partit a The Bluesberry Band zárja 23.30-tól. Veszprém talán legösszecsiszoltabb bandája minden bizonnyal szokásos minőségi és lendületes zenéjével fogja megtáncoltatni a közönséget.

 

Nehéz helyzetben lesznek a fesztiválozók, hiszen jobbnál jobb zenekarok lépnek fel ma este, nem lesz könnyű egyszerre mindenhol „ott lenni”, még nehezebb lesz válogatni… Az Expresszó nagyszínpad (a Séd mozinál) is tartogat két zseniális csapatot szombat estére: 20.45-kor a Kowalsky meg a Vega Akusztik kezd, 22.45-kor pedig Péterfy Bori & Love Band lép a közönség elé.

 

Az Art Moments kamaraszínpadon (a volt Közgáz iskola udvarán, a várban) 20.15-kor a Roma Hungaricum vérpezsdítő zenéje várja a megfáradt fesztiválozókat, 22.30-kor pedig az ír punk-rock kocsmazenét játszó miskolci Paddy And The Rats nyomja majd – ezúttal akusztikus felállásban.

 

A kisszínpadokon 21 órakor váltják az utcazenészeket a meghívott együttesek. Az Incognito színpadon Petruska András, majd a Pumpkins Trio, a MAN AT WORK színpadon (Fortuna udvar) a Kéknyúl Hammond Band és a Maszkura és a Tücsökraj, a MELÓ-DIÁK színpadon (a Kossuth utca felső részén) a Galileo és a Dan'n'Roll, a Rézangyal színpadon (az Alexandra könyvesboltnál) pedig a fesztivál közönségdíjas és szakmai díjas utcazenésze szórakoztatja a közönséget.

A 16 órától folyamatosan játszó utcazenészek fellépő-listája ide kattintva olvasható.

Jó szórakozást!
 

vehir.hu
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről. 2024. április 26. 22:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.