Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kezdődjék a jazz-hét!

2012. július 15. 14:28
Bár hétfőn indul a munka, a héten esténként továbbra is várja az érdeklődőket Veszprémben, az Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok. Lássuk csak, milyen zenekarok szórakoztatják este a vendégeket!

Az elmúlt héthez hasonlóan a „felsőörsi diákok” 17 órakor kezdenek a téren felállított színpadon.

Tőlük a Tzumó Árpád Quartet veszi át a stafétát 19 órakor. Tzumó Árpád zongorista számos nemzetközi verseny győzteseként lett a Berklee College of Music hallgatója Bostonban, majd pedig az Egyesült Államok legnagyobb jazz-intézetének, a Thelonious Monk Institute-nak növendéke. Tzumó az utóbbi időben olyan nagy amerikai sztárokkal koncertezik, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Terence Blanshard vagy Kenny Garret. Itthon E-MerTon díjban részesült, a Sláger Rádió pedig az „Év fiatal jazztehetségei”-nek járó díjat adományozta neki, majd az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé választották. „My time” című lemeze megkapta Magyarország legnagyobb zenei díjat, a Gramofon-díjat.

 Tzumo Árpád a Szigeten

Most játszó alkalmi formációjának tagjai: Tzumó Árpád – zongora (1998-ban a Bartók Rádió jazzverseny első helyezettje), Horváth Pluto József – bőgő (2003-ban a Bartók Rádió jazzverseny első helyezettje basszusgitáron), Zana Zoltán – szaxofon (1999-ben a Bartók Rádió jazzverseny első helyezettje), Snetberger Toni – dob.

21 órakor Magyarország első számú Swing & Boogie Show zenekara lép fel az Óváros téren. A Group'N'Swing együttes Amerika ’40-es, ’50-es éveinek hangulatát hivatott idézi fel a swing, a shuffle, valamint a boogie legjelentősebb képviselőinek slágerein keresztül (Louis Prima, Keelry Smith, Frank Sinatra, Dean Martin stb.). A zenekar repertoárját emellett olyan óriások slágerei is gazdagítják, mint Michael Bublé, Berry White, The Beatles, Lionel Richie, vagy éppen Amy Winehouse... A feldolgozások mellett több Group’N’Swing szerzemény is elhangzik a koncerten.

 

A zenekar tagjai: Gájer Bálint, Mihályi Réka – ének, Csík Tibor, Nyikes Krisztián – trombita, vokál, Bakó István – tenorszaxofon, vokál, Almási Attila – harsona, baritonszaxofon, vokál, Lőrincz Ádám – zongora, vokál, Gyalog Zoltán – gitár, Molnár Péter – nagybőgő, Péntek Tibor – dobok.
 

vehir.hu
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.