Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dívák és jazz – ajánló

2012. július 15. 16:39
Kedden kibővül a Veszprémfest programajánlata, hiszen a Rozé, Rizling és Jazz Napok mellett elkezdődik a „Dívák a kolostorban” című rendezvénysorozat.

A Kolostorok és kertek területén, a Séd-völgyben álló Jezsuita-templom lesz az öt napos „Dívák a kolostorban” elnevezésű női-sorozat helyszíne. A zenei-művészeti élet különböző területeiről érkező művész dívák előadásai bizonyára különleges élményt nyújtanak.

Július 17-én, kedden 18 órakor Udvaros Dorottya „Mégis szép” című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

 

A műsorban Udvaros Dorottya régi és új dalokat énekel többek között Brechttől, Zsütitől, Bereményitől, Cohentől, Kurt Weilltől, Kamondy Ágnestől, Hrutka Róberttől, és prózát mond többek között: Nádastól, Téreytől, Závadától, Bartistól, Lőrinczytől. A művésznőt Silló István kíséri zongorán.


A Dívák a kolostorban mellett természetesen továbbra is zajlik a Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, ahol huszonnégy környékbeli pincészet kínálata mellett kedd este a Snétberger Tehetség Központ diákjai, a Delalamm és a Tátrai Trend szórakoztatja a borozgató publikumot.

A szokásokhoz híven a „felsőörsi diákok” 17 órakor kezdenek a téren felállított színpadon.

19 órakor Lamm Dávid groove bandája, a Delalamm ad koncertet. A zenekar a jazz harmóniakészletét és improvizációs felfogását vegyíti a hip-hop, az r'n'b, a reggae és a world music zenei világával. A csapat muzsikusai a magyar jazz és groove élet népszerű és elismert fiataljaiból kerültek ki.

 

A zenekar tagjai: Lamm Dávid – gitár, ének, Neumann Balázs – billentyű, Mohay András – dob, Soós Marci –bőgő, basszusgitár.

Tátrai Tibor zseniális gitáros „Tátrai Trend” formációja a Kis-Duna keringő című album számaival érkezik Veszprémbe. Kedden 21 órakor kezdenek az Óváros téren.

 

A Kis-Duna keringő számait a könnyedség, a játékosság és az elegancia jellemzi, a sokszínű zenei stílusnak köszönhetően minden dalnak más hangulata van, s ez a változatosság sajátos zenei élményt eredményez. A zenekar tagjai: Tátrai Tibor – gitár, Glaser Péter – bőgő, Pintér Tibor – gitár és Czibere József – ütőhangszerek.
 

vehir.hu
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.