Szerencsére van erre is megoldás! Ha a színpaddal szemben állunk, bal kéz felől vár mindenkit a Sajt és kolbász ház. Hogy ez miért jobb nekünk, mint a helyi szupermarketben venni valami harapnivalót? Az egyik érv, hogy közelebb van. A másik (és egyben fő ok), hogy itt igazi húst adnak.
Tornyos Balázs és Kovács Zoltán egy nap úgy határoztak, hogy készítenek saját maguknak kolbászt és szalámit. Először még csak tíz-húsz kilókkal kezdtek, majd miután a barátok, rokonok és ismerősök mind rákaptak, egyszer csak azon vették észre magukat, hogy kétszáz kilót is legyártottak.
Úgy gondolták, ha ismerőseik között ilyen népszerű, akkor talán másoknak is ízleni fog. Meg is kerestek egy kistermelőt, aki a receptjük szerint elkészítette a szalámikat és kolbászokat. A finomságok idén a május végi Polgári pikniken hatalmas sikerrel debütáltak. Ettől már csak egy lépés volt, hogy saját kis fakunyhót kapjanak a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.
Tornyos Balázs, aki amúgy az Oliva étterem konyhafőnökeként dolgozik, elmondta, szeretné termékeivel megmutatni az embereknek, hogy milyenek is az igazi színhúsból készült, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmazó ételek. A jó kolbász hozzávalói szerinte a jó minőségű paprika, a bors, a kömény, a fokhagyma, a só, és egy öreg anyadisznó húsa.
Ha valaki szeretné kipróbálni a magyaros, természetes ízeket, annak érdemes a Rozé, Rizling és Jazz Napokon a Sajt és kolbász házba betérnie. Aki pedig erről lemaradt, az figyeljen jól! Tornyos Balázsnak karácsonyig megjelenik a második szakácskönyve (A rántott húson túl 2.), ami alapján otthon is el lehet készíteni a standon látható (és kóstolható) finomságokat.