Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rozé, Rizling és Jazz napok – vasárnapi ajánló

2012. július 20. 13:48
Vasárnap lezárul a Rozé, Rizling és Jazz napok. Az rendezvényt a Swing-swing, Tóth Vera és zenekara, valamint a United koncertje zárja.

17 órakor a Swing- swing nyitja a fellépők sorát. Az együttes immár 20 éve aktív szereplője Veszprém zenei életének. A zenekar - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.

Tagok:
Bankó Mónika (ének)
Dely Viktória (ének)
Kapor Ágnes (ének)
Bélafi László (szaxofon, ének)
Gömbös Károly (zongora)
Nyakas Krisztián (basszusgitár)
Palkovics György (dob)
Vecsey Ervin (klarinét)
Vonderviszt Lajos (zongora)

 

Este héttől Tóth Vera folytatja a programot. Az énekesnő 2oo4-ben lett Magyarország hangja, és azóta is járja az utat a zenében. Ötleteit, dalait egy 5 tagú zenekarral valósítja meg, s örvendezteti a publikumot. Zenéje a fekete világot idézi, legnagyobb inspirálói: Arethe Franklin, Stevie Wonder, Ray Charles, Alicia Keys, George Benson, Quincy Jones, Teddy Pendergrass. Másfél órás koncertjében megcsillannak új dalai is, amelyeket elmondása szerint a közönségen próbál ki, tesztel le.

A zenekar tagjai:
Ének: Tóth Vera
Szólógitár: Csóka Péter
Basszusgitár: Kovács Gergő
Zongora: Dr Bérczes Viktor
Dob: Potesz Balázs

 

A koncerteket, és egyben a fesztivált a United zárja. Az 1999-ben alakult együttest legfőképpen igényes zeneiségéről és közismert rádióslágereiről ismerheti a közönség (Hófehér Jaguár, Végső vallomás, Keserű Méz, Hajnalban még a Nap is más, stb.), valamint frontemberéről, Pély Barnabásról, aki a Megasztár azon kevés zsűritagjainak egyike volt, aki őszinte, és szakmailag hiteles is tudott maradni. A zenekar tagjai mind képzett, professzionális zenészek. Ezen a koncerten válogatást hallhatunk az "Unplugged" - akkusztikus stílusban áthangszerelt dalokból, a "United plays Jazz" műsorból, de minden bizonnyal - ahogy ez a fiúk koncertjein lenni szokott - táncra perdülő közönséggel, és a jól ismert slágerekkel fejeződik majd be a koncert a Rozé, Rizling és Jazz Napokon!

Tagok:
Pély Barna – ének és gitár
Romhányi Áron – billentyűs hangszerek és rap
Mits Gergő – basszusgitár
Vadász Péter - dob

Horák János
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.