Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglátni a közönség szemében a boldogságot

2012. július 23. 12:30
Mező Misivel, a Magna Cum Laude frontemberével beszélgettünk a közelmúltban tartott veszprémi fellépésük előtt csajozásról, közönségről, sikerekről, életfilozófiáról.

– Mi a véleményed arról a megállapításról, hogy ha téged látnak, vagy rólad olvasnak a lányok, nedves lesz a bugyijuk?

– Hazugság! Soha nem hallottam arról, hogy egy pasi azért kezdett el zenélni, hogy minden nőt megszerezzen magának...:) A valóságban természetesen ez is hozzá tartozik a szakmához, azért kezdtünk el muzsikálni, hogy minél több csajunk legyen. Ez egy idő után átfordul, amint belép a képbe a család.

– 13 éve zenéltek együtt. Mi változott ennyi idő alatt?

– Nem csajozunk annyit. Rengeteg idő telt el, a Magna Cum Laude a második házasságom. Természetesen voltak hullámvölgyek, rajtam kívül három ember minden nyűgét, baját el kell viselni. Mostanra sikerült ezeket tolerálni, éppen ezért a legjobb hangulatban van a zenekar. Hiszek abban, hogy amit művelünk, az jó, arra szükség van, így remélhetőleg akár a 35 éves évfordulót is megélhetjük. Ahogy öregszik az ember, egyre tisztábban látja az életet. Nagyon sok emberben hittünk az elmúlt években, most már óvatosabban kezeljük ezeket a dolgokat. Az a biztos, ami már elmúlt. Sokan a múltba kapaszkodnak, vagy éppen a jövő tervezésével foglalják le magukat, s közben elfelejtenek élni. Én mindig a mát élem meg.

– Azért nem mehetünk el szó nélkül a hét album, valamint a számtalan díj és elismerés mellett.

– Nem a díjakért zenélünk. Jó érzés ezeket átvenni, tapasztalni hogy elismerik, amit alkotunk, de sokkal fontosabb számunkra, hogy egy-egy koncert alkalmával lássuk a közönség szemében a boldogságot. Nagyon fontos, hogy szorosan tartsuk velük a kapcsolatot. Létezik klubunk is, Magna családnak hívják magukat, szeretünk velük lenni. Rendszeresen szervezünk tábort is a rajongóink számára, ez is jelképezi, mennyire fontos a közönség.

– A kis klubkoncertek vagy a nagy fesztivál bulik állnak közelebb hozzátok?

– Ugyanúgy állunk hozzá mindegyikhez, de ami biztos, hogy ritkán próbálunk, az elmúlt 13 évben talán ha ötvenszer vonultunk ezért stúdióban. Csak nagyobb események előtt kerül rá sor, főleg, ha vendégelőadó is csatlakozik hozzánk.

– Nemrégiben londoni magyarok előtt játszottatok.

– Sokan régóta élnek kint, ezért kicsit féltünk a fellépéstől, mert nem ismerik a munkásságunkat, de jó hangulatú koncert kerekedett belőle. Annyira jól sikerült, hogy elképzelhető, az ősz elején az Egyesült Államokban élő magyarokhoz is eljutunk egy rövid turné során.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.