Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ifjúság energiája

2012. július 26. 11:13
„Az ifjúság végtelen energiával alakítja a jövőt” – ez volt a mottója az idei Európai Városok Szövetsége ifjúsági találkozójának. A veszprémi résztvevők a városházán számoltak be élményeikről.

Idén a németországi Senftenberg adott otthont az Európai Városok Szövetsége ifjúsági találkozójának. Városunkból 8 középiskolás és két kísérőtanár vett részt a programon.

Porga Gyula, Veszprém megyei jogú város polgármestere elmondta, hogy a rendezvény az Európai Városok Szövetségének a lelke. A városatya kiemelte, hogy az idei csapat valóban kitett magáért, és csupa pozitív visszajelzést kapott felőlük. Hozzátette, jövőre Veszprém lesz az ifjúsági találkozó színhelye, és az idei résztvevőket mindenképpen igyekeznek bevonni a szervezésébe.

Olasz Beáta, a Padányi iskola által küldött kísérőtanár elmondta, a találkozó idén a megújuló energiaforrások jegyében telt. A diákokat elvitték nagy németországi vállalatokhoz, ahol a nap-, a szél- és a bioenergia gyakorlati felhasználásával ismerkedhettek meg. A senftenbergi egyetemen előadást hallhattak a klímaváltozásról is. Persze a programokból nem hiányozhatott a szórakozás sem. Sportesemények, kirándulások, folyamatos csapatépítő tréningek, multimédiás, zenés, táncos és színjátszós műhelyek várták a diákokat. A programsorozatot egy gálaest zárta, ahol a fiatalok megmutathatták, mit tanultak a rendezvény ideje alatt.

Nagyon fontos része volt a találkozónak az esti prezentáció, ahol a különféle nemzetek képviselői bemutatták városukat és országuk kultúráját. Veszprém csapata idén kiválóan teljesített. Teljesen önállóan nagyon színvonalas előadást raktak össze. Olasz Beáta örömmel látta, hogy az általa kísért hallgatók ilyen remek kommunikációs készségekkel, nyelvtudással és rengeteg motivációval rendelkeznek.

A diákok elmondták, nagyon élvezték a programokat, és rengeteg barátságot kötöttek. Dicsérték a szervezést, mert sosem unatkoztak, mégsem érezték zsúfoltnak a programokat. Úgy érzik, ez Senftenbergben töltött tíz nap életre szóló élmény volt mindnyájuknak.

A csapat tagjai:
Szirmai Márta – Lovassy László Gimnázium
Renkó József Bálint – Lovassy László Gimnázium
Horváth Szilvia – Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola
Jakatics Zsófia – Vetési Albert Gimnázium
Komáromi Krisztina – Ipari Szakközépiskola és Gimnázium
Csepely Zsófia Krisztina – Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola
Palásthy István László – Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gyakorlóiskola
Kóczián András Attila – Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium

Kísérőtanárok:
Olasz Beáta – Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gyakorlóiskola
Várnainé Dvorán Krisztina – Ipari Szakközépiskola és Gimnázium
 

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.