Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Hajdu János lett a férfi kézilabda-válogatott kapitánya / Mocsai Lajos lemondott jelöltségéről

2008. szeptember 30. 13:18
A Magyar Kézilabda Szövetség Hajdú Jánost nevezte ki a férfi kézilabda-válogatott élére. A posztra esélyes Mocsai Lajos - az MKB Veszprém KC vezetőedzője - a körülötte kialakult helyzet miatt kedden levélben lemondott jelöltségéről. Hajdu megbízatása 2009. június 30-ig szól.

Az újdonsült szövetségi-kapitányt ez év január 31-én nevezték ki a női kézilabda-válogatott élére, miután Németh András távozott a kispadról. A Hajdu-csapat sikeresen teljesítette Romániában az olimpiai kvalifikációs tornát, majd az ötkarikás játékokon, Pekingben a negyedik helyen végzett.

A férfi nemzeti csapat éléről távozott Skaliczki László, miután augusztus 31-én lejárt a szerződése. Kézilabdás berkekben rögtön Mocsai Lajos neve merült fel potenciális utódként, s a kiváló szakember maga is úgy nyilatkozott, hogy a szövetségi-kapitány poszt számára a legnagyobb szakmai elismerés, s szívesen vállalná a felkérést. Egyes hírek szerint azonban az MKSZ nem tudott megegyezni az MKB Veszprémmel, míg más források szerint a nagy rivális Pick Szeged nem fogadta el Mocsai Lajos személyét.

Hajdu János nyilatkozatai a kinevezést követően:

"Nem tűzoltásra tervezek, benne van a pakliban a folytatás lehetősége" - nyilatkozta Hajdu János, aki megerősítette, amíg a nőknél csak az olimpia idejére írt alá, ezúttal akár június 30-a után is folytatná a szakmai munkát.
"Nem elképzelhetetlen a teammodell, szeretném, ha egy veszprémi és egy szegedi szakember segítene, kérdés, hogy vállalnák-e a közös munkát."

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.