Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

14 dolog, amire Gyurcsány büszke

2008. április 16. 15:41 // Forrás: Hírszerző
Tizennégy érvet sorol fel a miniszterelnök legfrissebb blogbejegyzésében amellett, hogy a kormánynak "van mit felmutatnia eredményként".
"Hallgatom a parlamenti kritikákat arról, hogy mi történt és mi nem történt az elmúlt években. Ha csak azt tudnám, amit az ellenzéki képviselők mondanak - amit a már liberálisok pártelnöke is hangoztatott tegnap -, akkor bizony valóban meglehetősen szürke képet kapnánk. Ugyanakkor jól látszik, hogy ez csak az igazság egyik fele" - írja Gyurcsány Ferenc blogjában. A miniszterelnök 14 pontban sorolja fel azokat, amelyeket "az elmúlt évek kormányzása ért el". 

"2008-ban nagyjából 30 százalékkal többet érnek az átlagos keresetek, mint amennyit 2001-ben, ennyivel nőttek a reálkeresetek. Ma a nyugdíjak vásárlóértéke is - a nyugdíjkorrekció, a 13. havi nyugdíj eredményeként - 40 százalékkal magasabb, mint 2001-ben. A Start kártyák bevezetésével kedvezményben részesítjük és ösztönözzük a pályakezdők munkába állását, a GYES-ről, GYED-ről visszatérők elhelyezkedését" - sorolja a kormányfő. 

"Az átalakított szabályozás miatt idén várhatóan átlagosan is mérséklődnek a gyógyszerárak és már tavaly is mintegy kétezer gyógyszer ára csökkent. Úgy alakítottuk át a családtámogatást, hogy ne azok kapjanak többet, akiknek egyébként is magasabb a jövedelmük. Igazságosabb lett a családtámogatás és többet adunk a gyermekes családoknak, mint előttünk bárki bármikor" - írja Gyurcsány Ferenc. 

"A Magyar Univerzitás Programmal a felsőoktatásban az elmúlt fél évszázad legátfogóbb fejlesztési programja valósul meg. Alig van olyan felsőoktatási intézményünk, amely ne bővült volna oktatási épülettel, kollégiummal, könyvtárral az elmúlt időszakban. Autópálya ér Szegedig, Nyíregyházáig, Debrecenbe, Dunaújvárosba és végig a Balaton déli partján" - folytatódik a felsorolás. 

"A magyar gazdaság először a rendszerváltozás óta érdemben fehéredett. Százmilliárdos nagyságrendű jövedelme van az országnak abból, hogy ösztönzőkkel és szigorúbb ellenőrzéssel szűkítettük a szürke és a fekete gazdaság mértékét" - olvasható. 

"A mezőgazdaságban 2005 májusa óta lényegében folyamatosan nyugalom van. A mezőgazdasági termelők eredményei rendre felülmúlják a kilencvenes évtized eredményeit, a legutóbbi adatok szerint 60-70 milliárdnyi nyereségük van a gazdáknak, agrárvállalkozásoknak. Soha annyi fejlesztés nem volt a magyar mezőgazdaságban, mint manapság" - írja a kormányfő. 

"Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program keretén belül ma a mindenkori jegybanki alapkamatnál alacsonyabb - jelenleg hat százalék körüli - kamatokkal kaphatnak a legkisebb cégek hiteleket. Több tízezer vállalkozást támogatunk ilyen módon. Ilyen széles KKV fejlesztési program soha nem volt Magyarországon. Jelentősen egyszerűsödött a cégbejegyzés, rövidesen egy órán belül cégeket lehet bejegyezni. Általánossá válik az elektronikus adóbevallás, csökkent az adóbevallások, valamint az ívekben szereplő sorok száma, egyszerűsödött az adminisztráció" - olvasható. 

"A nulla tolerancia elv alkalmazásával a közlekedésben az év első pár hónapjában több tucatnyi emberi életet sikerült megmentenünk és megóvnunk. Magyarországon önkéntes és nem sorozott haderő van. Fiataljaink közül csak az lesz katona, aki azt hivatásának választja. Mindeközben a költségvetés lassan visszatér egyensúlyi állapotához, jövőre a hiány három százalék körüli szinten fog tartani" - írja a miniszterelnök. 

"Mi tagadás, robosztus, nehéz programot hajtunk végre. Mindaz, amit felsoroltam, sok tekintetben megviselte a gazdaság teljesítőképességét. De a kép csak akkor teljes, ha látjuk ezeket az eredményeket is" - zárja sorait Gyurcsány. 
Füssy Angéla
további cikkek
Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  ma 12:56 Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? tegnap 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. tegnap 12:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.