Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

120 ezer látogatót fogadott a Völgy

2012. augusztus 6. 16:56
Bezárta kapuit a 22. Művészetek Völgye – július 27-től augusztus 5-ig Kapolcson és Taliándörögdön összesen 29 helyszínen 800 programot tartottak 1500 fellépő közreműködésével.

Mivel a jelentősen csökkentett költségvetés (81 millió forint) és a július elejéig tartó bizonytalanság ellenére is sikeres volt a fesztivál, a közönség, a művészvilág és a falvak lakói döntöttek: a jövőben is szükség van a Művészetek Völgyére. A rendezvényekre a becslések szerint idén mintegy 120 ezren látogattak el - téjékoztatta lapunkat Naszály György, a rendezvény sajtófőnöke.

Ismét óriási érdeklődés övezte a helyi portákon működő művészudvarok programjait - a Kaláka-udvar (itt például 150 előadó lépett fel, s a versműhelyben a tíz nap alatt 180 új vers született), a Palya-udvar és Hobo tíz napos monstre koncertsorozata egyaránt nagy sikert aratott, de sokszor telt meg a blueszenekarokat felvonultató Blue Spot Café udvara is. Sokakat vonzott a Historikus zenei minifesztivál, a Muharay Hagyományőrző Szövetség fellépései, a Zöldprogramok, a mintegy 50 kiállítás, az Írószövetség Király-udvarban szervezett programjai, a Kobuci kert, a Református udvar, az Ősök Háza, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar hallgatóinak fellépései. Az új helyi szerveződések közül kiemelendő Orsós János bácsi udvara, amely Színek a cigány kultúrából... címmel, a helyi roma kultúra értékeit mutatta be.

  
A Fesztivál tíz napja alatt 160 árus és 60 ideiglenes vendéglátó, 110 völgymunkás, valamint 400 önkéntes szolgálta a fesztiválozókat. A völgyvendégek idén összesen 250 liter vért adtak. A Művészetek Völgye hivatalos honlapjának 110 ezer egyéni látogatója volt, 320 ezer oldalt töltöttek le. A legnépszerűbb közösségi portálon az elmúlt két hét alatt napi 18 ezer látogatót regisztráltak.  

vehir.hu
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.