Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Online tanácsadással a fiatalokért

2012. augusztus 13. 21:15
Számos lehetőséggel bővül a Veszprémi Ifjúsági Ház szolgáltatási palettája, ahol a fiatalok hasznosan tölthetik el szabadidejüket, és akár még tanácsot is kérhetnek az interneten keresztül, mondta Janzsó Ádám.

Gőzerővel folynak a falak mögött a munkálatok annak érdekében, hogy Veszprém, illetve a környező települések fiataljai minél előbb használhassák ki a Thököly u. 1. szám alatt található Ifjúsági Házból fakadó előnyöket. Janzsó Ádám, az Ifjúsági Ház vezetője érdeklődésünkre elmondta, mérföldkő lesz a szeptember.

– Szeptemberre befejeződnek a háttérmunkálatok, ennek megfelelően a látványos része is elkezdődik a működést biztosító TÁMOP projektnek. Egyik legfontosabb elem talán, hogy iskolakezdésre a házban található közösségi tér elnyeri a fiatalok által tökéletesen használható formáját, valamint kialakul a minden fiatalra érvényes házirend is – fogalmazott Janzsó Ádám. A közösségi tér használatával kapcsolatban megjegyezte, hogy egy ifjúságsegítő munkatárs áll majd a fiatalok rendelkezésére a ház 10-18 óráig tartó nyitvatartási ideje alatt, akihez ezen idő alatt bármilyen kérdéssel lehet fordulni.

– Hamarosan elkészül az új honlapunk is, ezzel együtt elindulnak tanácsadó szolgáltatásaink is. Ezeknek lesz online formája is, melyek a személyes változathoz hasonlóan előzetes bejelentkezés alapján fognak működni hétköznap és hétvégén is, meghatározott időpontokban. Az internetes tanácsadás során a fiatalok anonimitása teljesen biztosítva van, így könnyebben beszélhetnek problémáikról, emellett pedig földrajzi problémákat is át tudunk hidalni. Egy megyei hálózat kialakításán is dolgozunk. A hálózat legalább tíz pontján telepítünk webkamerát és headsetet, amivel fel lehet venni velünk a kapcsolatot – mondta,  majd beszélt egy kisgyerekeknek szóló játszósarok, pelenkázó kialakításáról, hogy a belvárosban gyermekükkel sétáló kismamák-kispapák is be tudjanak jönni a picivel.

Janzsó Ádám megjegyezte, bár a pályázati projekten túlmutat a kezdeményezés, remélik, hogy szeptember elejétől más partnerszervezetek is beköltöznek a házba, akikkel kiegészülve még több konkrét programot tudnak biztosítani a fiataloknak.

– Az Ifjúsági Ház szeptember elején nyitja meg kapuit, ehhez kapcsolódóan számos programmal és tematikus napokkal várjuk majd az érdeklődőket az augusztus végi, szeptember eleji nyitóhéten, melynek pontos időpontját hamarosan kihirdetjük. Fellépnek majd helyi amatőr zenekarok, lesz filmfesztivál, sütés-főzés, és különböző célcsoportokat megcélzó beszélgetések is.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.