Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Hatalmas a tét

2012. augusztus 14. 21:21
A veszprémi futball következő tíz éve múlhat a Veszprém FC 2012-es szereplésén - hallhattuk az augusztus 14-i sajtótájékoztatójával egybekötött ankétján.

Garai Péter, a Veszprém FC tulajdonosa elmondta, a magyar futball világában hatalmas változások következnek. A Magyar Labdarúgó Szövetség igyekszik az NB1-es és NB2-es focit szélesebb körhöz eljuttatni. Ehhez hozzátartozik a klubok fejlesztése és az edzők továbbképzése. A Veszprém FC tulajdonosa kiemelte, a legnagyobb változás mégis az lesz, hogy az NB2 csapatok már nem kettő, hanem csak egy csoportban játszanak.

Garai Péter hozzátette, az MLSZ igyekszik a női focit is támogatni, ezért minden csapatnak, köztük a veszpréminek is lesz női labdarúgó szakosztálya. A tulajdonos elmondta azt is, az NB2-be való bejutás hatalmas előnyökkel járhatna, rengeteg támogatást kapnának, amit a stadion és a klub fejlesztésére fordítanának.

Vágó Attila, a Veszprém FC vezető edzője hangsúlyozta, az osztályozóba bejutásnak hatalmas tétje van. Ha a csapat kiesne, a veszprémi futball akár tíz évre is a mélypontra juthat.
Az edző elmondta azt is, hogy jelenleg rengeteg problémával küzdenek, sok játékosuk nem tud játszani az első hetekben sérülés vagy más okok miatt, de igyekeznek túltenni magukat ezeken a nehézségeken, hiszen hatalmas a tét. Az edző azt is kiemelte, hogy most az ország összes NB2-es csapata ezt hallja, nagyon kemény időszak áll előttük.

A közönség kérésére Vágó Attila és Garai Péter beszélt Thiago ügyéről is. Elmondták, a játékos figyelmeztetés nélkül, a szerződésre fittyet hányva hagyta ott a csapatot és költözött el az országból. Az elhangzottak szerint, az egyik lehetőség az, hogy szerződést bontanak Thiagóval, feljelentik, és ezzel őt eltiltják a játéktól. Hangsúlyozták, hogy ezt azonban szeretnék elkerülni, hiszen ez sem nekik, sem a játékosnak nem tenne jót. Jelenleg folynak az egyeztetések, és azt próbálják elérni, hogy Thiago kivásárolja játék jogát a csapattól.

Horváth Győző, a klub igazgatója vette át a szót. Elmondta, március óta van itt, és meglepődött azon, hogy Veszprémben mennyire negatív a foci megítélése. Közölte, sok feladat áll előttük, hogy bevigyék a csapatot a társadalom és az üzleti világ vérkeringésébe, és hogy támogatókat találjanak.
Fontosnak tartotta elmondani, hogy idén száz éves a veszprémi labdarúgás, ezt pedig szeretnék októberben megünnepelni. Továbbá közölte, hogy létrehoznak egy támogatói klubot, amelyen keresztül bárki hozzájárulhat anyagi vagy más egyéb segítségével a csapat sikeréhez.

Zárásként Garai Péter és Vágó Attila elmondta, büszkék arra, hogy a csapatból 10 ember veszprémi származású. Fontosnak tartják, hogy a helyi focicsapatnak legyen kötődése a városhoz. A máshonnét hozott játékosok számát igyekeznek a minimumra szorítani, de belátják, szükség van az ő tehetségükre is, hogy a futball a királynék városában is színvonalas szintet érjen el.
 

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.