Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkezdődött a nemzetközi kézilabda fesztivál

2012. augusztus 14. 22:22
Császár Gábor vezetésével vonultak fel a résztvevő országok képviselői a kedd este tartott ünnepélyes megnyitón, ezzel a rendezvény hivatalosan is kezdetét vette.

A Cell-Cup története egészen 1997-ig nyúlik vissza, ekkor még a Celldömölkön rendezett fesztiválon 7 ország 42 csapata mérte össze tudását. A 2012-es játékokra a kezdetektől fogva nemzetközi szinten működő kézilabda torna kinőtte magát, idén 18 ország 154 csapata mérkőzik meg egymással augusztus 14-e és 18-a között mintegy 11 helyszínen, 12 kategóriában. Bár a Veszprém Arénában tartott megnyitóig még volt idő, a jó hangulatban gyülekező hazai és külföldi játékosok remek módját választották a szórakozásnak.

A Budapestről érkező kongások alaphangját megragadva a fiatalok látványosan és hangosan buliztak a csarnok előtt, mindennek pedig különleges hangulatot adott, ahogy az egyes nemzetek fiai és lányai egymásba kapaszkodva táncoltak és énekeltek. Így eshetett meg, hogy a spanyol vendégek például a Los del Rio klasszikus Macarénáját tanították az érdeklődőknek.

A programok a csarnokban folytatódtak, ahol a mintegy kétezer résztvevő hangosan éljenezte és tapsolta végig a londoni olimpiáról hazaérkezett Császár Gábor vezetésével felvonuló országok képviselőit. A sport nyelve egységes, legalábbis erre utalt, amikor a sérült válogatott a fesztivál hivatalos zászlaját lobogtatva sétált be az arénába, mindezt pedig a nézők hangos üdvrivalgása kísérte végig.

A megannyi országból érkező vendégek között egyaránt voltak visszatérő csapatok, de örömmel köszöntötték egymást az újak is, hiszen első alkalommal vesz részt a tornán Kanada, Izland és Spanyolország is.

A látványos megnyitó szüneteiben – lévén fiatalokról van szó – a gumicukor ágyú nagy tetszést aratott, nem is beszélve a Westside TSE látványos táncbemutatóról, valamint a Szombathelyi Kötélugró Klub ugrókötél műsoráról.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere köszöntőjében a sport összetartó erejét emelte ki, utalva ezzel a napokban befejeződött olimpiai játékok sikerére.

A szervezők nevében a fesztivál atyja, Süle Nándor köszöntötte a résztvevőket, majd sportszerű mérkőzéseket, életreszóló barátságokat kívánva hivatalosan is megnyitotta a nemzetközi kézilabda fesztivált.

Balassa Gergő
további cikkek
Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre. 2024. szeptember 25. 15:18 Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Közismert cél, hogy Veszprém önkormányzata megpályázza a 2026-os európai sportrégió címet. A folyamat első lépését csütörtökön tette meg a közgyűlés, amikor elindította a pályázat összeállítását célzó munkafolyamatot. tegnap 14:58 A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás árvíz A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás Bár az árhullám csúcsa kedd éjjel elhagyta az országot, és két hét után a Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás, Baja és Mohács térségében továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán reggel a Kossuth rádióban. 2024. szeptember 25. 8:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.