Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvan bennük az alázat

2012. augusztus 17. 0:22
Több százan gyűltek össze a várszínpad előtt csütörtökön este, hogy együtt köszöntsék a XXX. nyári olimpiai játékok eredményes veszprémi sportolóit.

– Az elmúlt 20 év legnagyobb sikerét értük el a londoni olimpián, nagy öröm minden veszprémi számára, hogy a mi sportolóinknak oroszlán része volt ebben – köszönte meg a játékokon mutatott teljesítményt Porga Gyula polgármester. Úgy fogalmazott, meg van bennük az az alázat, ami a sporthoz szükséges, s el tudják viselni a győzelmet és a vereséget egyaránt.

„Köszönjük, hogy sportteljesítményével, felkészülésével hozzájárult városunk hírnevének öregbítéséhez!” – szerepelt abban az ajándékcsomagban, amit a polgármester mellett Brányi Mária alpolgármester nyújtott át a sportolóknak, Csík Richárd képzőművész pedig az olimpiára emlékeztető grafikával lepte meg az atlétákat, kézilabdázókat.

– Benne vagyok a képben? – kérdezte Nagy László, az MKB Veszprém 208 centiméteres átlövője, amikor a ceremóniát követően egy közös fotó erejéig körbeállták a fiatal rajongók. – Nem rossz az elért negyedik hely, a hazai kézilabdának mindenképp jót tett ez az eredmény – mondta érdeklődésünkre, majd újabb autogramot adott egy négyzetrácsos papírra. A legtöbben a kézisektől próbáltak valami relikviát szerezni, de ez talán annak is betudható, hogy épp városunkban zajlik a Cell Cup kézilabdakupa, az itt szereplő fiatalok pedig csoportosan érkeztek az ünnepségre.

Orbán Éva kalapácsvető élete eddigi legnagyobb olimpiai élményén van túl. – Talán azért, mert jobban megértettem, mit jelent egy ilyen sporteseményen szerepelni – fogalmazott érdeklődésünkre a sportoló, aki harmadszor szerepelt ötkarikás játékokon. – 80 ezres sporthoz értő közönség előtt nagyon nehéz a feladatra koncentrálni, ilyen hangulatú stadionban még nem dobtam – emlékezett vissza. Az eredményével kapcsolatosan azt mondta, a felkészülés során nem érezte azt a támogatást, amire szüksége lett volna, ezért talán rosszabbul teljesített, mint néhány vele azonos szinten lévő sporttársa. Riora csak akkor készül, ha sikerül megteremteni a megfelelő anyagi feltételeket. – Ha nem tudok 100 százalékosan a feladatomra koncentrálni, nem képviselhetek egy országot – vélekedett.

A olimpiát megjárt sportolók köszöntését követően, az ünnepség zárásaként a Légierő Zenekar szórakoztatta a várban összegyűlteket. Az eseményen megjelent dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, valamint több önkormányzati képviselő.


Veszprémi olimpikonok 2012-ben

Rákos Patrik, a Balaton Úszó Klub úszója, a 4x200 gyorsváltó tartalékjaként utazott az olimpiára, edzője Szokolai László.

Minczér Albert, a VEDAC sportolója, a 3000 méteres akadályfutásban szerepelt, a 8 perc 40 másodperces idejével nem jutott a döntőbe. Edzője Tóthné Stupián Anikó.

Kovács Tamás, a VEDAC sportolója, maratoni futásban 2 óra 27 perces idővel a 72. helyen ért célba. Edzője Szemán János.

Orbán Éva, a VEDAC játékosa, kalapácsvetésben 68 méter 64 centiméterrel a 17. helyen végzett. Edzője Zentai Tibor

Az MKB Veszprém csapatának olimpiai 4. helyezett játékosai:

Gulyás Péter, Pérez Carlos, Ilyés Ferenc, Schuch Timuzsin, Laluska Balázs, Iváncsik Gergő, Nagy László, Császár Gábor és Fazekas Nándor. A szövetségi kapitány, Mocsai Lajos más elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni az eseményen 

Cseh Zoltán
további cikkek
Játékos vetélkedőkkel tanít a Veszprémi Állatkert a természet szeretetére Játékos vetélkedőkkel tanít a Veszprémi Állatkert a természet szeretetére Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én ünneplik világszerte, hogy emlékezzenek Assisi Szent Ferencre, az állatok védőszentjére, és felhívják a figyelmet az állatok védelmének fontosságára. A Veszprémi Állatkert évek óta aktív résztvevője ennek az eseménynek, és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekeket is bevonja a természetvédelembe.  tegnap 11:24 Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt közélet Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt A civil szervezetek és a városi polgárok aktív részvételét szeretné erősíteni a döntéshozatalban az Együtt Veszprémért két önkormányzati képviselője, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc. 2024. október 18. 14:09 Ötvenéves a Flexmont, Veszprém gazdaságtörténetének meghatározó szereplője gazdaság Ötvenéves a Flexmont, Veszprém gazdaságtörténetének meghatározó szereplője Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte pénteken a veszprémi Flexmont Kft. a város egyik legrégebbi vállalkozása. 1974-ben a Bakony Művek önálló szervezeti egységeként hozták létre, majd rendszerváltás, tulajdonosváltás és gazdasági válságok után is stabil és meghatározó szereplője maradt a veszprémi gazdasági életnek, miközben a szerelés-automatizálásban és egyedi gépgyártásban nemzetközi szinten is jegyzett vállalkozás lett. Ahogy az ünnepségen elhangzott, a Flexmontnál a kihívásokat lehetőségként kezelik, közösen a kollégákkal és partnereikkel. 2024. október 18. 16:25 Új területfejlesztési program indul 2025-től Új területfejlesztési program indul 2025-től Magyarország Kormánya 2025 januárjában elindítja a Versenyképes Járások Területfejlesztési Programot, amelynek célja a központi és vidéki térségek közötti fejlettségi különbségek mérséklése és a vidék népességmegtartó erejének növelése.  2024. október 18. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.