Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Tizenöt helyett négy – sikerrel debütált az új Barabás

2012. szeptember 1. 20:05
A Veszprém Barabás DunaTakarék KC már tizenöt (!) góllal is vezetett, végül négy góllal nyert a vendég Budapest SE ellen a női kézilabda élvonal 1. fordulójában.

Első NB I-es bajnokiján az újonc Budapest SE gárdáját fogadta a győri és a veszprémi női kézilabda klub együttműködésének eredményeként létrejött Veszprém Barabás DunaTakarék KC. Róth Kálmán együttesének – amelyben a tavalyi gárdából hírmondó sem maradt – debütálására mintegy fél ezren látogattak ki a Március 15. utcai csarnokba, ahol az első tapsot a hazaiak junior és ifjúsági játékosai kapták a közelmúltbeli remek válogatott szereplésük miatt.

Mindkét fél idegesen, kapkodva kezdett. Az első találatára bő három percet kellett várni, ekkor a hórihorgas, a felnőtt válogatottnál is számításba vett Planéta zörgette meg a hálót. Ezt követően aztán felpörögtek az események, s valósággal záporoztak a találatok mindkét oldalon. 5:5-ös állás után a Barabás rendezte előbb a sorait, s pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert (12. perc: 8:5).

A vendéglátók a Győri Audi ETO KC-nál már megcsodált gyors, „rohanós” játékot produkálták, melynek nem találták ellenszerét a fővárosiak. Tóth Gabriella főszereplésével a játékrész kétharmadánál így már hét volt közte (14:7). A félidő hajrájában Petrovszki vezetésével valamelyest magára talált az ellenfél, akik így mínusz néggyel fordulhattak (15:11).

A második játékrész aztán olyan forgatókönyvet produkált, amelyet talán még a sokat megélt, idősebb szurkolók sem láttak. Előbb ugyanis a Veszprém hengerelt, s a térfélcsere után valósággal állva hagyta a budapestieket. 11:0-s szériájának köszönhetően a találkozó háromnegyedénél már 26:11 állt az eredményjelzőn.

A nagy rohanás azonban úgy tűnt, hogy rengeteget kivett a hazaiakból. Róth Kálmán hiába cserélt szinte folyamatosan, az addig remeklő társulata teljesen leblokkolt, s a folytatásban már sem védekezésben, sem támadásban nem találta a ritmust. A vendégek vérszemet kaptak, s a meccs utolsó negyedében őrült hajrába kezdtek. A hazai próbálkozások sorra kimaradtak, míg a túloldalon Baross és Borbás valamennyi lövése a kapuban kötött ki, így a Budapesti SE is tizenegyet (!) lőtt zsinórban. Az újonc így 26:22-re alakította végeredményt, a veszprémiek diadala ezzel együtt – a korábban kiharcolt tetemes előnynek köszönhetően – nem forgott veszélyben.

Női kézilabda NB I, 1. forduló:
Veszprém Barabás DunaTakarék KC–Budapest SE 26:22 (16:11)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Tomecskó, Unyatinszki.
Veszprém: VIG – Hosszu 1, PALKÓ 4, PLANÉTA 6 (2), HORVÁTH D. 2., TÓTH G. 5 (1), Schatzl 1. Csere: Pásztor B. (kapus), Tóth E. 2., Bárány 1., PELCZÉDER 3, Kurucz, Kokas, Takács B. 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Budapest: Megyesi – TAMÁS 3, BAROSS 5, Fundák 1., BORBÁS 5, Fekete 2 (1), Rózsa 1. Csere: Schneck (kapus), PETROVSZKI 3, Barczi, Czuka 1, Pácz 1. Vezetőedző: Papp György.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.
Piros lap: Tóth G. (60. perc - a 3. kétperces kiállításáért).

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Látható volt, hogy a fiatal játékosaimnak ez volt az első NB I-es mérkőzése Veszprémben, emiatt nagyon idegesen, kapkodva játszottunk. Sokkal többet tudunk annál, amit ma nyújtottunk. Remélem, hogy a jövőben ezt be is tudjuk bizonyítani. Ennek ellenére a második játékrész első felében – különösen a védekezésben – biztató játékot nyújtottunk. Ezt követően azonban elfáradtunk, a cseréink pedig nem tudtak segíteni nekünk. A felfokozott idegállapot rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel tudtunk bemutatkozni Veszprémben.

Papp György: – Első NB I-es meccsünkön nagy volt a drukk a játékosokban, nagyon sok hibával játszottunk. Volt két olyan szakasza a mérkőzésnek, amit odaajándékoztunk a hazaiaknak, akik jól játszottak és kihasználták a hibáinkat. Az ellenfél fizikális fölényével sem tudtuk mit kezdeni. A végjátékban azonban megmutattuk, hogy kell számolni velünk, erre a későbbiekben tudunk építeni.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.