Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Győzelemmel kezdett Ortega csapata

2012. szeptember 5. 20:30
Több mint háromezer néző előtt mutatkozott be az új edzővel és új játékosokkal felálló MKB Veszprém KC, amely az idény első bajnokiján 36:23-ra legyőzte az FTC-PLER-t. Képgaléria!

Több mint háromezren látogattak ki a Veszprém Arénába az FTC-PLER ellen hazai premierre. A bajnoki mérkőzésen ritkán látható érdeklődést vélhetően persze nem a fővárosiak vendégszereplése, hanem a nyáron alapos változásokon átesett bajnok férfi kézilabdacsapat bemutatkozása vívta ki.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kezdő sípszó előtt Porga Gyula, városunk polgármestere, valamint a klub részéről dr. Hunyadfalvi Ákos elnök, Kálomista Gábor társelnök, Polyák Sándor és Fazekas Zsolt elnökségi tagok köszöntötték az együttes londoni olimpikonjait az állva ünneplő közönség vastapsa mellett. Mellettük külön figyelem szegeződött a nyári szerzeményekre: a chliei Marco Oneto, az iráni Iman Jamali, a spanyol Chema Rodriguez és Cristian Ugalde, valamint a szintén hispán edzőpáros, Carlos Ortega vezetőedző és segítője, Javier Sabate is nagy ovációban részesült.

Először a fővárosi Bakos zörgette meg Fazekas hálóját, majd a Barcelonából igazolt Nagy László első lövése is utat talált a kapuba. Sulic duplája, Nagy újabb remek bombája után a madridi szerzemény, Chema Rodriguez is megszerezte első veszprémi gólját (6. perc: 5:1). A játékrész harmadánál Lendvay és Laurencz révén mínusz háromra zárkóztak a vendégek (8:5), Iváncsik Tamás parádés helyzetkihasználásának köszönhetően azonban a találkozó negyedénél már öt volt közte (11:6).

Zsiga Gyula legénysége a folytatásban kihasználta a bakonyi védelem kisebb megingásait, s ismét háromra csökkentette a különbséget (19. perc: 13:10). A szünet előtt aztán Terzic és Vilovski is megszórta Paul kapust, miközben Nagy továbbra is hibátlanul lőtt (18:12). Szembetűnő volt, hogy Carlos Ortega folyamatosan forgatta együttesét, ennek köszönhetően már a szünet előtt pályára lépett szinte valamennyi MKB-játékos.

A fordulás után folyamatosan növelte előnyét a vendéglátó, a rendkívül agilisan kézilabdázó Iváncsik Tamás révén a 43. percben már tíz volt közte (26:16). Védekezésben ugyan helyenként még „döcögött” a hazai gépezet, a mieink azonban ezt nagy lelkesedéssel és pontos támadójátékkal igyekeztek kompenzálni. Ennek eredményeként a mérkőzés hajrájában tovább nőt a veszprémi fór. A 36:23-as végeredményt a hármas védő posztján jeleskedő, s elől is hibátlanul teljesítő Oneto alakította ki. Szintén kiemelhető a nyolc találatig jutó Iváncsik Tamás és hét lövésből hét gólt szerző Nagy László játéka.


Férfi kézilabda NB I, az 5. fordulóból előrehozott mérkőzés:
MKB Veszprém KC–FTC-PLER Budapest 36:23 (18:12)
Veszprém Aréna, 3300 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK T. 8 (1), NAGY L. 7, Rodriguez 2, SULIC 5, Perez 1, Ugalde. Csere: Alilovic (kapus) – ONETO 2, TERZIC 5 (2), Jamali 2, Iváncsik G. 1, Gulyás, Vilovski 2, Laluska 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
FTC-PLER: Paul – Rév 1, LAURENCZ 8 (2), Mazák 2, Bakos 2, LENDVAY 4, Pálos. Csere: Székely (kapus), Auth, Pavlovic 1, Bak, Marczinkó, Győrfi, Soproni 2, Szücs 1. Vezetőedző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – A Fradi megmutatta, hogy jó játékosai vannak, Lendvay és Laurencz játékát külön kiemelem. A támadásokkal és a lerohanásokkal nagyjából elégedett vagyok, de a védekezésünk nem működött ma megfelelően. Ez ugyanakkor természetes, hiszen tíz játékosunk vett részt az olimpián, s időre van még szükségünk, hogy hátul kellően összeszokjunk.

 

Nagy László: – Védekezésben nem álltunk a helyzet magaslatán, ugyanakkor a támadásban mutatott teljesítménnyel – a hibák ellenére – elégedettek lehetünk. A legfontosabb, hogy a csapat egységes, jó az összhang. Kezdésnek nem volt rossz a mai találkozó, sokat dolgozunk azért, hogy még jobbak legyünk.


 

Zsiga Gyula: – Az első félidőben jól tartottuk magunkat, a második játékrész közepén megakadt a támadójátékunk. Ennek köszönhetőn több indításgólt kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat. A meccs utolsó harmadában pályára küldött fiataljaink nagyon szépen helytálltak.


 

Laurencz Szabolcs: – Most játszottam először ebben a gyönyörű csarnokban, élmény volt itt pályára lépni. Jó ideig megfelelőn tartottuk magunkat, a második félidő közepén aztán megakadt a játékunk. Úgy érzem, hogy a többi csapat ellen meg tudjuk mutatni az erőnket az előttünk álló idényben.


 

Galéria
MKB Veszprém KC – FTC-PLER Budapest 36:23 (18:12)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.