Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Gyenge kezdés után meggyőző siker

2012. szeptember 8. 21:11
Idei második bajnokiját is tizenhárom góllal nyerte a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Iváncsikék 35:22-re nyerték a Kecskemét elleni szombati bajnokit. Képgalériával!

A mérkőzést megelőzően a játékosok, a szurkolók, valamint a klub és a város vezetői néma főhajtással emlékeztek Marian Cozmára, aki a mai napon ünnepelte volna harmincadik születésnapját. A résztvevők – a Veszprém Kézilabda Fan Club kezdeményezésre – harminc galambot engedtek szabadon a Cozma-emlékműnél a 2009-ben meggyilkolt román beállós emléke előtt tisztelegve.

Három nappal az FTC-PLER elleni hazai premiert követően ismét az Arénában lépett pályára a bajnoki címvédő MKB Veszprém KC, amely szombat este a Kecskemét együttesét fogadta.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Álmosan, pontatlan játékkal kezdtek a hazaiak. Hiába remekeltek a bakonyi szélsők, Iváncsik Gergő és Gulyás, a belső posztokon meddőnek bizonyult a társaság. Ezt kihasználva a Kiss Olivér személyében remek kapusteljesítményt felvonultató rivális az első negyedórában kétszer is egyenlíteni tudott. A 17. percben 7:7-es állásnál Carlos Ortega időt kért, majd pályára küldte Perezt, Iváncsik Tamást és Ugaldét.

A vérfrissítés és a spanyol mester szavai szemlátomást jót tettek a társaságnak, hiszen a játékrész kétharmadánál már 11:8 állt az eredményjelzőn. A vendégek Varsandán és brazil Rossoni találatával egy alkalommal még felzárkóztak mínusz egyre, ezt követően azonban 6:0-s szériájának köszönhetően jelentős előnyt harcolt ki a szünetre az MKB (18:11).

A fordulás után pillanatok alatt tízre nőtt a koncentráltabban kézilabdázó bakonyi együttes fórja, amelyben elsősorban továbbra is a szélsők remekeltek. A találkozó háromnegyedénél Iváncsik Tamás ért el különleges jubileumot, ötszázadik (!) gólját szerezte veszprémi mezben (30:17).

A hajrában Fazekas több remek védést is bemutatott, s a fiatal iráni légiós, Jamali is megcsillogtatta tehetségét. A mérkőzés azonban minden bizonnyal a fiatal beállós, Priczel számára marad emlékezetes, aki ma lépett először pályára a felnőttek között. 35:22-es sikerével újabb magabiztos győzelmet könyvelhetett el a továbbra is alakuló, formálódó bajnokcsapat.

Ortega együttesére újabb hazai összecsapás vár, szerdán a dobogóesélyes Csurgó látogat a megyeszékhelyre.


Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
MKB Veszprém KC–Kecskeméti KSE 35:22 (18:11)
Veszprém Aréna, 2000 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém Alilovic – GULYÁS 7, Nagy L. 1, Sulic, Rodriguez 1, Terzic 1, IVÁNCSIK G. 5. Csere: FAZEKAS (kapus), LALUSKA 3, Jamali 3, VILOVSKI 4, PEREZ 4, Iváncsik T. 3 (1), Ugalde 3, Priczel. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kecskemét: KISS O. – VANCSICS 5, ROSSONI 4, Cifra 3, Atsushi 2, VARSANDÁN 5 (1), Temesvári 3. Csere: Árki (kapus), Tóth, Kupcsik, Kun, Majoros, Szilágyi. Vezetőedző: Avar György.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.


Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Az utolsó tizenöt percben nem működött megfelelően a védekezésünk, s nem voltunk kellően kreatívak támadásban. Igaz, a mérkőzést ekkora már eldöntöttük. Rengeteg munka vár ránk.



 

Avar György: – Első bajnoki mérkőzésünkön helytálltunk a BL-induló Veszprémmel szemben. Tudjuk, hogy ellenfelünk nem játszott százszázalékos hőfokon, de mi is meg tudtunk valamit mutatni a játék szépségéből.



 

Galéria
MKB Veszprém KC – Kecskeméti KSE 35:22 (18:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.