Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Programajánló – A némafilmes

2012. szeptember 9. 20:08 // Forrás: vmkveszprem.hu
A VMK filmklub elhozza nekünk azokat a filmeket, amiket a nagyközönség nem, vagy csak ritkán láthatott a veszprémi mozikban. Szeptember 10-én, hétfőn 18 órától A némafilmes című alkotást tekinthetik meg az érdeklődők.

Kritikusok és nézők egyaránt rajongással fogadták a filmet, mely a Brit Filmakadémia 7 díja mellett 3 Golden Globe- és 5 Oscar-díjat kapott.

A némafilm korszaka és egyáltalán a mozi műfaja előtti tisztelgő munka nagy körültekintéssel és remek érzékkel adja vissza a 20-as évek filmgyártásának hangulatát. Megélhetjük a főszereplő-filmsztár küzdelmét az előretörő hangosfilmmel, miközben a gyors vágásokhoz, zoomhoz, pergő dialógusokhoz szokott szemünk-fülünk semmiben nem szenved hiányt, és ez az érzés jelzi igazán a rendező nagyságát.


(Kép forrása: filmtrailer.hu)

A némafilmes ( The Artist) fekete-fehér, feliratos, francia némafilm, 2011
Rendező.: Michel Hazanavicius
Főszereplők.: Jean Dujardin, Bérénice Bejo
Korhatár: 12 év
A vetítés helyszíne a Cinema City Balaton Plaza

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.