Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fullon pörög az Ifjúsági Ház

2012. szeptember 10. 16:39
Szinte még az Évnyitó Hét se ment le az újonnan megnyílt belvárosi közösségi épületben, de keddtől egy újabb, ezúttal nemzetközi rendezvény veszi kezdetét.

Európai Uniós támogatásból, a Fiatalok lendületben program keretén belül Veszprémi Ifjúsági Ház ad otthont szeptember 11-e és 13-a között egy nemzetközi találkozónak, melyet a Várfok Alapítvány és a BIRS Ifjúságsegítő Közhasznú Egyesület közösen szervezett meg. A 2012 májusában útjára indult RAP projekt célja, hogy segítsék a párbeszéd létrejöttét a döntéshozók és a fiatalok között, ezáltal pedig a helyi
ifjúsági koncepciók megszületését ösztönözzék.


(Élet az Ifjúsági Házban. Fotó: archiv)

A projekt első állomásaként 2012. június 5-9 között a program olasz, magyar és horvát résztvevői Zadarban, egy nemzetközi találkozón mutatták be egymásnak a helyi ifjúság helyzetét, valamint a program további lépéseinek részleteit is kidolgozták. Ennek a programnak az eredményeit fogják a horvát, olasz, magyar fiatalok a következő napokban átbeszélni, mely eredményeket és tapasztalatokat eljuttatják az Európai Unió illetékes szerveinek is. A nyár folyamán a projektben résztvevő hat település fiataljai streetart rendezvényeket, fórumokat valósítottak meg, ezen felül a veszprémi és tótvázsonyi fiatalok a VEDIÖK-kel karöltve a fiatalok élethelyzetét javító ifjúsági koncepciók létrehozásában is aktívan közreműködtek.

A kedden kezdődő nemzetközi rendezvényen többek között olyan témákat érintenek a fiatalok, mint például a diákönkormányzatok helyzete, vagy épp a különböző ifjúságpolitikai koncepciók közötti hasonlóságok és különbségek. A nemzetközi hét a témához kötött programok mellett kikapcsolódási lehetőséget is kínál, így szerdán este nyolckor rap koncerttel egybekötött partit szerveznek a Grand Canyonban, ahol többek között fellép a Pannon Egyetem diákrektora is, Tibes. Az est folyamán lehetőség nyílik találkozni a külföldi résztvevőkkel is, tájékoztatta lapunkat Csepely Máté az Ifjúsági Ház kommunikációs munkatársa.

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.