Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Költözött a Kabóca

2012. szeptember 11. 18:23
A VMK mellett a Kabóca Bábszínház is a HEMO épületében talált új otthonra. Székely Andreával, a bábszínház igazgatójával beszéltünk.

- Milyen a VMK-val a kapcsolatotok?

- Már eddig is több kötelék fűzött minket a VMK-hoz. Egyrészt a Kabóca Bábszínház a Városi Művelődési Központban alakult meg, másrészt a gazdasági ügyeinket jelenleg is ők intézik. Azt, hogy újra egy épületben vagyunk, még meg kell szokni. Szerencsére teljesen külön szárnyat kaptunk, úgyhogy nem akadályozzuk egymás munkáját.


Székely Andrea

- Miben változtak a körülmények, amikben dolgoztok?

- Sajnos kisebb lett a helyünk, így a kellékeink tárolása gondot okoz. Ezt a problémát talán egy, a HEMO felújítását célzó pályázattal majd meg lehet oldani. A körülményekhez képest eddig sikerült mindent elhelyezni; az eddigi funkciókat kialakítani, ugyanúgy lesz babaszínház és játszószoba. A másik nagy változás, hogy a színpad sokkal nagyobb, mint az előző épületünkben, igaz közösen használjuk a VMK-val. Ez később nagyobb szabású előadásoknak és rendezvényeknek is otthont adhat. Ami után azonban nagyon fáj a szívünk, az az udvarunk. Az előző helyen tarthattunk szabadtéri előadásokat, volt hintánk és kinti szabadtéri játékaink. Sajnos ezeket a lehetőségeket a költözéskor hátra kellett hagynunk.

- A közönség miben változott?

- Már vannak érdeklődők a környékről. A lakótelepen sok gyerek él, és reményeink szerint meglátogatnak minket a szüleikkel. Igaz a költözéssel lehet elvesztettük az előző épülethez közelebb élő embereket, de abban reménykedünk, hogy ők is ellátogatnak hozzánk a jövőben! Mindenesetre itt nagyobb a forgalom, ezért reméljük látogatóból is több lesz.

- Milyen munkák várnak most rátok?

- A VMK-val való szorosabb összefogás egy-egy új program megszervezésével, a közelebb élő közönség, a nagyobb színpad új lehetőségekkel kecsegtet. A helyszín első hivatalos kabócás eseménye a Mesefesztivál lesz, amit szeptember 20. és 23. között rendezünk meg. Ezzel nyitjuk az évadot is, ez lesz a bemutatkozónk a Táborállás parkban. Azt, hogy a közönség hogyan fogad minket az új helyen és hányan látogatnak majd el a programjainkra és előadásainkra, csak utólag tudom megmondani. Azt viszont már érezzük, hogy van érdeklődés itt is a produkcióink iránt!

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.