Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Harminccal verte az MKB a Csurgó ifit

2012. szeptember 12. 20:19
Tizenhét, tizennyolc éves játékosaival állt ki a Csurgó a Veszprém elleni bajnokira, mivel nem sikerült megegyezni a találkozó időpontjáról. Az 58:28-as végeredmény ellenére dicséret illeti az ellenfelet.

Eredetileg október közepén rendezték volna meg a szerdai Veszprém–Csurgó összecsapást a férfi kézilabda NB I-ben, a bakonyi klub vezetése azonban korábban kérte, hogy találkozót a mai napon játsszák le, mivel a magyar bajnok október 14-én Madridban lép pályára Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A csurgóiak ehhez nem járultak hozzá, mivel azonban a magyar szövetség elfogadta a mieink kérelmét, a Somogy megyeiek az ifi csapatukat állították ki.

Az ellenfél keretében a három juniorkorú játékos mellett az 1994/95-ös születésű (!) ifjúságiak kaptak helyett. A vendéglátóknál átlagban egy fejjel alacsonyabb, s harminc-negyven kilóval könnyebb – bátran mondhatjuk – gyerekek hamar ki is vívták a hazai közönség szimpátiáját, első találatukat nagyobb taps követte, mint az addigi nyolc veszprémit.


archív fotó

A mérkőzés krónikájára nem is érdemes hosszú sorokat fecsérelni, s vélhetően azon is felesleges örömködni, hogy a Veszprém – a lőtt találatok és a gólkülönbség tekintetében – sportágtörténeti sikert aratott. A vendégek csupa szív játéka azonban mindenképpen említést érdemel, hiszen a korosztályos válogattok sorát felvonultató együttes erejéből a hatalmas túlerő ellenére is futotta egy-egy tetszetős megoldásra. A srácok a pályán is bizonyították azt, amit edzőjük a mérkőzést követően elmondott: az együttes nem teherként, hanem óriási lehetőségként élte meg a mai napot. Tegyük hozzá gyorsan: talán ez a mérkőzés egyetlen pozitívuma…

Férfi kézilabda NB I, 7. fordulóból előrehozott mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Csurgói KK 58:28 (27:15)
Veszprém Aréna, 1700 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK T. 9, SULIC 6, Nagy L. 2., ONETO 9, Terzic 1, Rodriguez 5. Csere: Alilovic (kapus), UGALDE 5, Laluska 2, Gulyás 4, JAMALI 9, Iváncsik G. 2., Vilovski 4, Perez. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Csurgó: Balogh T. – Megyeri, Csonka 2, Hári, Csalló, Füstös 2, KOVACSICS F. 5 (1). Csere: Miklós (kapus), GYŐRI 3, Döme 2, KOVACSICS P. 9 (1), Győrffi 2, Szkokán, Kozics 2, Balogh P. 1. Edző: Kopornyik Zsolt.
Kiállítások: –
Hétméteresek: –, ill. 3/2.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – A Csurgó első csapatát vártuk, s csak az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy a fiataljaik érkeznek. Véleményem szerint ez nem jó a magyar kézilabdának. Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani, erre azonban így nem volt lehetőségünk.

Kopornyik Zsolt: – A fiúk nagyon pozitívan álltak a mai mérkőzéshez. Tisztességesen, becsületesen küzdöttek, büszkék vagyunk rájuk. Mivel húsznál is több gólt lőttünk, jár nekik a vacsora.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.