Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Az új helyszín összehozza az embereket”

2012. szeptember 13. 17:25
A Városi Művelődési Központ új helyre költözése a természetesen lakosságot is érintette. Molnár Ernővel, a veszprémi Lokálpatrióták elnökével beszéltünk arról, ő hogyan látja, mi változott a környéken.

– A VMK nem is olyan régen a HEMO-ban költözött. Hogy fogadta ezt a lakosság?

– A lakosok egy része kicsit szomorúan vette tudomásul, mikor a honvédségtől átvette a város a HEMO-t. A katonák bőven rendezett olyan eseményeket, amit az itt élők látogathattak. Most abban reménykedünk, hogy a Városi Művelődési Központ ezt pótolni tudja, és képes lesz olyan programokat nyújtani az embereknek, amikre igényük van.

– Milyen programok lenénnek ezek?

– Elsősorban szórakoztató programokra gondoltunk, másodsorban olyan eseményekre, amikben az itt élő emberek részt vehetnek. A lakótelepen működik négy nyugdíjasklub, ebből kettőnek rendszeresen vannak kulturális előadásaik, amiket különböző rendezvények keretein belül előadhatnának. Ezen kívül említeném az iskolákat és az óvodákat, amiknek az előadásaira lenne igény, hiszen ha egy gyerek fellép, arra jön az egész család is.

– Nem is olyan rég felajánlották a VMK-nak, hogy segítenek rendbe tenni a Táborállás parkot. Ezt milyen megfontolásból tették?

– Amíg itt volt a honvédség, addig ők tartották rendben a teret. Azonban mióta elmentek, a HEMO-nak nem volt lehetősége ezzel foglalkozni. A parkot hamarosan átveszi a város, és azontúl az ő felelősségük lesz gondoskodni róla. Mi szeretnénk ennek egy kezdőlökést adni, ezért a környékről több lakó – nyugdíjasok, civil szervezetek képviselői – bevonásával tavasszal rendbe rakjuk a helyet. Ezzel egyrészt a saját környékünket is megszépítjük, másrészt a VMK felé is tettünk egy gesztust, miszerint szívesen fogadjuk őket.

– A lakótelep mindennapi életét hogyan változtatták meg az új intézmények?

– A VMK-val nyugdíjasklubok és különböző szakkörök is a HEMO-ba költöztek. Így több olyan ember érkezik a Haszkovó lakótelepre és ismerkedik meg az itt élőkkel, aki még azelőtt alig járt itt. Mondhatjuk úgy, hogy a VMK új helyszínre költözése összehozza a veszprémi lakosokat. Annak érdekében, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk elterveztük, hogy a Táborállás parkban majd egy főzőversenyt rendezünk, amiben a lakótömbök vesznek részt. Még nem kérdeztük körbe az embereket, de szerintem lenne erre igény. A versenynek a megszervezéséhez még szeretnénk igénybe venni a VMK segítségét is. Az emberek manapság egyre jobban kezdenek elidegenedni egymástól, kellenek az ilyen események, hogy ismét összehozzuk őket.
 

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.