Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Török Virágé a Bujtor-emlékgyűrű

2012. szeptember 14. 21:09 // Forrás: MTI
Török Virág kellékes vehette át a Bujtor-emlékgyűrűt a Petőfi Színházban pénteken, az évadnyitó premier előtt.

Kiemelkedő egyéniség, aki kiemelkedő színvonalon szolgálja a színházat, alázattal segíti az intézményben folyó munkát - jellemezte a díjazottat Oberfrank Pál színházigazgató.

Az emlékgyűrűt Bujtor Judit - a Petőfi Színház volt igazgatójának, Bujtor Istvánnak az özvegye - adta át. Mint mondta, boldog, hogy az egész társulat örömmel vett részt a szavazásban.

Bujtor Istvánról köztudott volt, hogy a színházi munkát csak egységben tudta elképzelni, egy olyan gépezetnek, amelyben a fogaskerekeket nemcsak a színészek alkotják, hanem a néző számára "láthatatlan" háttérmunkások is, akik nélkül nem lehet sikeres egy intézmény.

Özvegye ezért alapította tavaly az emlékgyűrűt a színházi háttérmunkások számára. Az aranyból készült gyűrűn Bujtor István arcképe látható. Az elismerést minden évben az intézmény dolgozóinak titkos szavazata alapján osztják ki az évad első premierje előtt. Idén Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátéka előtt tartották az ünnepséget.

Török Virág 18 éve dolgozik a Petőfi Színházban, volt jegyszedő, nézőtéri ügyelő, öltöztető, hét éve kellékesként tevékenykedik.

Az emlékgyűrű átvételekor örömét fejezte ki, hogy a társulat ebben a formában is elismeri a munkáját és vele együtt azokét, akik a háttérben dolgoznak a színház sikeréért.

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.