Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szent Mihály-napi búcsúval zár a fesztiválszezon

2012. szeptember 18. 17:12
A Szaléziánum és az Érsekség is csatlakozik az idén a szeptember 29-30-án megrendezendő Szent Mihály-napi búcsúhoz, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón a városházán.


(Porga Gyula polgármester)

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere értékelte a Gizella napokkal elkezdődött 2012-es fesztiválszezont. Elégedetten közölte, hogy az egymást követő több napos fesztiválok egyre több embert tartanak itt éjszakára is. Hangsúlyozta, az önkormányzat ahogy tudja támogatja ezeket a rendezvényeket, hiszen a növekvő vendégéjszakák száma és az ide látogató egyre több turista jó hatással van a város életére és gazdaságára. Az egész nyár alatt szoros együttműködés alakult ki az érsekség és az önkormányzat között, aminek köszönhetően Veszprém még színesebb szórakozást tudott nyújtani vendégeinek.


(Neveda Amália)

Neveda Amália, a VMK igazgatója elmondta, a Szent Mihály-napi búcsút igyekeztek úgy megszervezni, hogy minden korosztály megtalálja a neki való programot. A rendezvényt filmvetítések, a Kabóca bábszínház előadásai, koncertek és még sok más egyéb esemény színesíti majd.


(Pálfalvi Judit)

Pálfalvi Judit, a Szaléziánum vezetője elmondta, lassan egy éves a Szaléziánum, így idén először csatlakoznak a Szent Mihály-napi búcsúhoz. Elhangzott, az egyház végre képes megszólítani a családokat. Szeptember 30-án a gyermekeket üvegfestéssel, kötélveréssel és drámajátékkal várják majd, valamint küldhetnek üzenetet a Karitász segítségével a rászorulóknak. Hangsúlyozta, végre lehetőség lesz a Szaléziánum pincéjében ostyát sütni.


(Skobrák Ferenc)

A hagyomány szerint Szent Mihály napján terelték be a pásztorok a birkákat és számoltak el velük, nem lehet tehát teljes az esemény bárányterelés nélkül. Skobrák Ferenc, a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület vezetője biztosította a jelenlevőket arról, hogy idén is rendkívül izgalmas lesz a szeptember 29-i Magyar Pásztorkutyás Behajtási Ünnep. Elhangzott, a Magyar Országos Terelőbajnokság fordulói között szórakoztató programok is várják az érdeklődőket. Sőt, akik otthon törzskönyvezett juhászkutyát tartanak, most kipróbálhatják mennyire él ebükben a terelőösztön. Skobrák Ferenc kiemelte, a versenyt rossz idő esetén is megtartják, hiszen régen a pásztorok sem tehették meg, hogy egy kis eső hatására nem hajtják be a birkákat.

A részletes program megtekinthető itt

Horák János
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. tegnap 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.