Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Útitársak vagyunk

2012. szeptember 19. 19:19
Idén ősszel mutatják be először a nagyközönségnek az Útitársak vagyunk című sorozatot. A filmek a veszprémiek és a körülöttünk élő állatok kapcsolatát akarják jobbá tenni, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.


Sigmond István és Némedi Lajos

Az, hogy az emberek hogy viszonyulnak az állatokhoz, azoknak a tartásához, rengeteget elmond a kulturáltságukról, jelentette ki Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere. Elmondta, fontosnak tartja, hogy a belváros rehabilitációjával ne csak az épületek, hanem az emberi kapcsolatok is megújuljanak. Ehhez pedig szükség van arra, hogy az ember az háziállatait úgy tartsa, hogy ezzel se az állatnak se embertársainak ne okozzon gondot. Az alpolgármester beszélt az „új útitársakról”, a vadon élő állatok megjelenéséről a városban. Kiemelte, a veszprémieknek tudniuk kell kezelni ezeket a látogatókat, ezért is hasznos ez az ismeretterjesztő filmsorozat.

Sigmond István a Kittenberger ZOO alapítvány elnöke beszélt arról, hogyan állították össze a projekt ismeretanyagát. Három tematikus blokkra osztották a sorozat epizódjait. Az első a kutyákról és macskákról, a második az egyéb háziállatokról, a harmadik pedig a városba tévedő vadállatokról szól. Az alapítvány elnöke elmondta, fontos informálni a közönséget, hisz az állatok szenvedését túlnyomó részben a tudatlanság, nem pedig a kegyetlenség vagy a szándékos ártani akarás okozza. Elhangzott, az ősz folyamán a filmeken kívül témablokkonként 10-10 tablót tekinthet majd meg a közönség Veszprém belvárosában. Készült továbbá egy PowerPoint prezentáció, és a költségvetésbe belefért még egy tájékoztató füzet is. A Kittenberger ZOO alapítvány elnöke megköszönte a városnak a projekt támogatását és reményeit fejezte ki az iránt, hogy az emberek fogékonyak lesznek az információkra.


Somody Zsuzsanna és Szegedi László

Szegedi László, a Veszprém Televízió ügyvezetője és főszerkesztője beszámolt arról, hogy a sorozatot a Veszprém TV és a Kittenberger ZOO alapítvány közösen valósította meg. Elmondta, a filmek készítése közben ő maga is rengeteget új információt tudott meg az állatokról, és reméli, a nagyközönség is megtanul még jobban együtt élni az „útitársainkkal”.

Somody Zsuzsanna, a Veszprém Televízió kereskedelmi vezetője elmondta, a sorozat népszerű ismeretterjesztő stílusban készült el. Hozzátette, a filmek adásba kerülnek a Veszprém TV-n, valamint ősszel és tavasszal a Reider Optika kirakatában is megtekinthetők majd.

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.