Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Félgőzzel is könnyed győzelem

2012. szeptember 19. 20:20
A veszprémi férfi kézilabdacsapat 39:25-re nyert az újonc Vác ellen az élvonal szerdai fordulójában. Nagy László először játszott öccse ellen. Képgalériával.

Két hét alatt az ötödik bajnokiját játszotta az MKB Veszprém KC, az NB I szerda esti fordulójában az újonc Vác látogatott az Arénába. A találkozó egyik érdekességét az szolgáltatta, hogy az élvonalban eddig még sosem szereplő Duna-parti együttes először lépett pályára Veszprémben. Emellett a Nagy-család számára is különleges esemény volt a találkozó, hiszen László és öccse, Levente első alkalommal játszhatott egymás ellen hivatalos mérkőzésen.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A sérüléséből felépült Schuch Timuzsin először léphetett pályára az idényben, Renato Sulic azonban betegség miatt nem tarthatott a társakkal, s az edzéseket már elkezdő Császár Gábor sem térhetett még vissza.

A veszprémiek ellentmondást nem tűrve indították az összecsapást, a játékrész negyedénél már 12:4 állt az eredményjelzőn. A kissé megilletődötten kezdő vendégek ezt követően zsinórban háromszor is bevették az egyébként jól védő Fazekas kapuját, sőt a bakonyi hibáknak köszönhetően héttel a szünet előtt négyre csökkent a különbség (13:9).

Ahogyan azt már megszokhattuk, Ortega mester már a pihenő előtt lehetőséget adott szinte mindenkinek. A folyamatos vérfrissítés pedig azt eredményezte, hogy a mieink plusz héttel fordulhattak (17:10).

A térfélcsere után is a magyar bajnok dominált, Perez bombájával a találkozó kétharmadánál már tíz volt közte (25:15). A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a vendéglátók a második félidő jelentős részében emberelőnyben kézilabdázhattak. A magyar bajnok remek labdaszerzéseiből ekkor rendre Iváncsik Tamás indulhatott szélsebesen, aki zsinórban értékesítette is a lehetőségeket (48. perc: 32:17).

A hajrában ismét kiengedett valamelyest a Veszprém, s Rosta István alakulata is meg-megvillantotta tudását, amely Gábori főszereplésével faragott is hátrányából. Az MKB magabiztos sikere egy pillanatra sem forgott veszélyben, azonban a váciaik is elmondhatták a lefújás után, hogy tisztes vereséggel debütáltak a királynék városában.

Férfi kézilabda NB I, 3. forduló:
MKB Veszprém KC–Váci KSE 39:25 (17:10)
Veszprém Aréna, 1200 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Veszprém: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 6, Nagy L. 4, ONETO 3, Schuch, Terzic 4, Rodriguez 2. Csere: Alilovic (kapus), UGALDE 6 (3), Jamali 4, Iváncsik G. 1, Laluska 2, Gulyás 1, VILOVSKI 4, Perez 2. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Vác: Nagy L. – Munkácsi 2 (1), Simányi 2, Korsós 1 (1). Szabó T. 2, Nikolicza 2, Szikra 3. Csere: Vitáris (kapus), Bajorhegyi 3, CSÁSZÁR F. 4., Pál, Kökény, Tyiskov 2, GÁBORI 4, Csik, Rosta I. Vezetőedző: Rosta István.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nagyon jól kezdtünk, az első játékrész második felére azonban visszaestünk. Nem vagyok teljesen elégedett a védekezésünkkel sem.




 

Rosta István: – A Veszprém nagyon hatékonyan használta ki az emberelőnyös helyzeteit. Kívülről nem éreztem sem keménynek, sem durvának a játékunkat, ehhez képest szinte folyamatosan emberhátrányban voltunk. Meghajoltunk a nagyobb tudás előtt, ezzel együtt nagyon sok pozitívumot fedeztem fel a csapatom játékában, helyenként szépen játszottunk.

 

Galéria
MKB Veszprém KC – Váci KSE 39:25 (17:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.