Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harc és tisztelet

2012. szeptember 23. 21:49
Többek között a közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és alázat felelevenítése is a célok között szerepelt a hétvégi harcművészeti napon.

Sok szó esik mostanában az egészséges életmódról. A Budo Veszprém harcművészeti nap szervezői úgy vélték, ahhoz, hogy valójában egészségesek, egészek legyünk, a társadalmi együttélés szabályainak egészséges megtartása is szükséges.

Dr. Balogh Tamás ötletgazda úgy vélekedett, újszerű kezdeményezés zajlott a Lovassy tornacsarnokban szombaton. A rendezvény célja volt feleleveníteni az olyan értékeket, mint a közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és alázat, az egyéni és a közös feladatok iránti elkötelezettség, kitartás és fegyelem.


Porga Gyula (fotó: Csiszér Ágota)

Erre hívta fel a figyelmet köszöntőjében a rendezvény fővédnöke, Porga Gyula polgármester, akinek saját életében is kiemelt szerepet játszik a sport, bár mint mondta, ő inkább a focit részesíti előnyben.

A sportnap lehetővé tette Veszprémben és a környéken élők számára az itt működő harcművészeti és művészeti csoportok megismerését. A programok során a nézők betekintést nyerhettek a Lung C`uan Tao, a Thai-box, az Aikido, a Capoeira, a Shotokan karate, a Wing Tsun kungfu, a zumba fittness, a Kyokushin karate, a Kendo, a hastánc, a Tai Chi, a Kettlebell, a Ju Jitsu és a Bajutsu-kai formációk mindennapi életében.

A hagyományteremtő céllal életre hívott harcművészeti nap zárásaként az egész napos kemény munka után jöhetett a szórakozás, a Karthago együttes tagjai, Szigeti Ferenc és Takáts Tamás énekeltette és táncoltatta meg a közönséget.

A rendezvény bevételével a szervezők és a megjelenő csoportok az utánpótlás nevelést támogatják.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Tető alá került a Ficánka óvoda terasza közélet Tető alá került a Ficánka óvoda terasza Vásárral és új pergolával ünnepelték Szent Mihály napját a kádártai Ficánka Tagóvodában csütörtökön. ma 11:06 Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre. 2024. szeptember 25. 15:18 Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Közismert cél, hogy Veszprém önkormányzata megpályázza a 2026-os európai sportrégió címet. A folyamat első lépését csütörtökön tette meg a közgyűlés, amikor elindította a pályázat összeállítását célzó munkafolyamatot. tegnap 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.