Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Őszi lomtalanítás helyett zöldhulladék gyűjtés

2012. szeptember 24. 13:38
Az őszi lomtalanítást az idei évtől úgynevezett zöldhulladék gyűjtés váltja fel, a lehullott lombok, metszésből származó nyesedék, illetve a kertekben képződő egyéb zöldhulladék elszállítása történik meg.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2010. (VI.28.) számú, a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelete alapján az ingatlanban vagy ingatlanon nem rendszeresen képződő, szabványosított gyűjtőedényben el nem helyezhető, nagyobb méretű lom hulladék elszállítására a „VKSZ” Zrt. évente egy alkalommal, tavasszal lomtalanítást szervez - tájékoztatta lapunkat a cég.

A korábbi években már megszokott tavaszi-őszi, évi két alkalommal történő lomtalanítás tehát megszűnik. Az őszi lomtalanítást az idei évvel kezdve úgynevezett zöldhulladék gyűjtés váltja majd fel, amely során a lehullott lombok, metszésből származó nyesedék, illetve a kertekben képződő egyéb zöldhulladék elszállítása történik meg. Ennek pontos menetéről a későbbiekben a „VKSZ” Zrt. részletesen értesíti a város lakosságát.

A tavaszi lomtalanítást és az őszi zöldhulladék gyűjtést a „VKSZ” Zrt, az önkormányzati rendeletnek megfelelően külön térítési díj nélkül végzi. Minden egyéb időpontban a lomok és zöldhulladékok elszállítása kizárólag díj fizetése ellenében történik. Fontos tudni továbbá, hogy a lomtalanítás a veszélyes hulladékok elszállítására nem terjed ki.

Az ingatlan tulajdonosa a lom hulladékot díj fizetése ellenében saját maga is elszállíthatja az Önkormányzat által kijelölt hulladéklerakó helyre. Évente egy alkalommal a lom hulladéknak 1 köbméter mennyiségig történő elhelyezési díját a közszolgáltatás díja tartalmazza.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.